Film

Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

311106
E-film:Drömmannen:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Tyska
Hylla: Hf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla
Han kan all världens dikter, ordnar badrummet med tända ljus och rosor, han är drömmen om en man som blir verklighet - och en humanoid framtagen av ett företag i Berlin, designad för att vara just en riktig drömpartner. För att säkra finansiering till sin egen forskning ställer Alma upp i ett experiment och lever tillsammans med roboten Tom under tre veckor. Kommer han att göra henne lycklig? Den romantiska komedin Drömmannen valdes ut som det tyska bidraget att tävla i kategorin bästa internationella långfilm vid Oscarsgalan 2021. [BTJ].
311107
E-film:This is Joan Collins:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Ikz Collins, Joan/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
This is Joan Collins är en dokumentär där en av de sista levande skådespelerskorna från Hollywoods guldålder, berättar om sin svindlande karriär. Dynastin-stjärnan går igenom sitt värv och delar med sig av sina personliga arkiv i en berättelse om ett extraordinärt liv i rampljusets glitter och glamour. [BTJ].
311108
E-film:Betty Blue - 37,2 grader på morgonen:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Level K ;Viddla
Den kritikerrosade, prisbelönade och Oscarsnominerade filmen Betty Blue - 37,2 grader på morgonen från 1986, regisserades av den franske regissören Jean-Jacques Beineix och bygger på en roman av Philippe Djian. Vid den franska kusten arbetar hantverkaren Zorg som har författardrömmar. En dag träder den vackra och vilda Betty Blue in i hans liv. Hon försöker intensivt hjälpa honom med att få hans bok utgiven, men när den refuseras blir hennes lynne allt mer hämningslöst, och Zorg ser sin älskade sakta falla in i sinnessjukdom. Kommer hans kärlek att räcka till? [BTJ].
311154
E-film:Isolation:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska, Tyska, Franska, Italienska
Hylla: Veba/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njuta films ;Viddla
Isolation är en kollektiv dokumentär där fem etablerade regissörer från fem olika europeiska länder ger varsitt unika perspektiv på det omvälvande året 2020. Michele Placido, Jaco van Dormael, Julia von Heinz, Michael Winterbottom och Olivier Guerpillon utforskar i var sin kortfilm de dramatiska effekterna av pandemin och pandemiåtgärderna på människornas liv runt om i Europa. [BTJ].
311155
E-film:Catwalk - Från Glada Hudik till New York:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Svenska, Engelska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla
I den varma verklighetsskildringen Catwalk får vi följa funktionsnedsatta Emma Örtlund när hennes dröm om att gå på catwalken i New York uppfylls. Tillsammans med skådespelare från Glada Hudik-teatern och grundaren Pär Johansson ger de sig ut på en spännande och omtumlande resa för att förverkliga hennes önskan om att stå i rampljuset. [BTJ].
311156
E-film:I väntan på frihet:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
En skådespelare startar en teatergrupp på ett fängelse. Något som för honom är ett drömprojekt. Pjäsen hon sätter upp är I väntan på Godot och när uppsättningen gör succé får gruppen tillåtelse att ta ut pjäsen på turné utanför fängelsets murar. Frågan är bara om alla fångarna kan hålla sig i skinnet under resans gång. I väntan på frihet baseras på den sanna berättelsen om den svenske regissören Jan Jönssons arbete med interner på Kumlaanstalten, som tidigare filmatiserats som Vägen ut med Björn Kjellman. [BTJ].
310748
E-film:Luzzu:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Maltesiska, Engelska
Hylla: Hsgm.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla
Den nyblivne pappan Jesmark tvingas in i den maltesiska fiskeindustrins undre värld för att få livet att gå runt. När han bryter med det traditionella fisket han växt upp i hamnar han i en samvetskonflikt. Luzzu handlar om förlusten av identitet kopplat till tradition, men är också en film som ger möjlighet till reflektion över klimatförändringarnas konsekvenser. [BTJ].
310749
E-film:Catch the fair one:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Före detta boxaren Kaylee ger sig motvilligt in i en traffickingverksamhet för att försöka följa spåren av sin försvunna lillasyster. Hennes enda sätt att hitta den ansvariga och få sina svar är att kämpa sig till toppen av den kriminella verksamhetens näringskedja, och vägen dit är hård, vidrig och brutal. Den amerikanska boxningsvärldsmästaren Kali Reis spelar huvudrollen i denna thriller. [BTJ].
310750
E-film:For madmen only - the stories of Del Close:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Ikz Close, Del/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Del Close var en storhet inom improvisationsscenkonst och ligger bakom många stora artisters framgångar. Den banbrytande komikern har agerat mentor åt storheter som Tina Fey och Bill Murray. I dokumentären For Madmen Only: The Stories of Del Close får vi en inblick i hans ojämförliga inflytande. [BTJ].
310751
E-film:Book of love:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska, Spanska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Henry Coppers nya bok är ett fiasko, och Henry är själv förkrossad av försäljningssiffrorna. Så när han får veta att den har gjort succé i Mexico åker han dit för en turné. Där träffar han författaren Maria Rodríguez och inser att översättaren har skrivit om hans roman till en erotisk bok. [BTJ].
310752
E-film:Prinsessa på rymmen:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: uHce/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
I den animerade filmen Prinsessa på rymmen får vi träffa prinsessan Barbara som i hemlighet har förälskat sig i den stilige prinsen Edward. När posttjänstemannen Weasel kräver av kungen att få gifta sig med henne rymmer hon och flyr in i den djupa skogen. Där tas hon till fånga av den fredlöse Bruno och hans onda kaninvän, men när hon börjar lägga sig vad de gör och hur de sköter allting, bestämmer de sig i stället för att försöka hitta den där prinsen Edward så att allting ska bli till det bästa i kungariket igen - för dem alla. [BTJ].
310753
E-film:Jappeloup:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Level K ;Viddla
Dramafilmen Jappeloup bygger på en sann historia och handlar om den franske ryttaren Pierre Durand som avslutade en lovande karriär som jurist för att ägna sig åt sitt stora och passionerade intresse, hästhoppning. I sin strävan efter framgång inom sporten drabbas han av den envise och impulsive hästen Jappeloup, en häst som också har många andra besvärliga egenskaper. Men hoppa kan den! [BTJ].
310178
E-film:Plankan:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek ;Viddla [distributör]
Plankan är komediklassikern från 1967 med de brittiska humorlegenderna Tommy Cooper och Eric Sykes.Två byggjobbare upptäcker att det saknas en planka och ger sig ut för för att köpa en ny. Den långa plankan lever snart sitt eget liv och hamnar hela tiden på tvären eller fastnar på olika ställen. Filmen är en pantomim med musik och diverse ordlös dialog. Plankan har kallats svenska folkets humorfavorit nummer ett.
310179
E-film:Molière:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla
Filmen om Molière innehåller allt ett riktigt Molièredrama ska. Året är 1645 när den franske dramatikern släpps från fängelset. Sin frihet har han att tacka den rike adelsmannen Monsieur Jourdain som betalt av Molières skulder. I gengäld vill Jourdain att Molière lär honom att agera. Talangerna i skådespelarkonst ska han använda för att förföra änkan Célimène som han förälskat sig i. Vad Molière inte räknat med är att han själv ska bli förälskad i Jourdains försmådda hustru. [BTJ].
310180
E-film:Han gav sig aldrig:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla
Han gav sig aldrig är filmen som berättar den sanna historien om kapten Douglas Bader som efter att ha förlorat båda benen i en flygolycka 1931 blev stridspilot under andra världskriget. Filmen utsågs till bästa brittiska film och tilldelades en BAFTA 1956. [BTJ].
310181
E-film:Burn burn burn:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Level K ;Viddla
Efter att deras vän Dan gått bort gör Seph och Alex en roadtrip för att sprida vännens aska. Dan har själv formulerat sina önskemål om var hans aska ska spridas. Hans aska ligger i en plastlåda i handskfacket på bilen och mängden aska krymper alltmer under resans gång. I rollerna ser vi bland annat Laura Carmichael (Downton Abbey). [BTJ].
310182
E-film:The story of looking:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Oab/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Dokumentären The story of looking berättar om seendet och om synen och vad detta betyder för människan. Med utgångspunkt i sina egna förberedelser inför en ögonoperation, tar regissören Mark Cousins, bland annat känd för sin dokumentär om filmens historia, The Story of Film: An Odyssey, med oss på en resa genom den synliga världen över kulturer och epoker, i både glädje och smärta över att se världen med öppna ögon. [BTJ].
310183
E-film:Venuseffekten:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
I den romantiska komedin Venuseffekten av danska regissören Anna Emma Haudal träffar vi tjugoåriga Liv som arbetar på familjens äppelodling. Där faller hon för den äventyrliga och smått kaotiska Andrea, som på grund av kärleksbekymmer tagit sin tillflykt ut på landet. I denna historia om att våga älska varandra och sig själv prövas föreställningar om familj och vänskap. [BTJ].
309786
E-film:Battle for Sevastopol:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Ryska, Engelska
Hylla: Hma.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla
Den biografiska filmen Battle for Sevastopol handlar om en av världshistoriens träffsäkraste krypskyttar: Lyudmila Pavlichenko från Odessa. När andra världskriget bryter ut och raserar den unga studenten Lyudmilas hela värld, bestämmer hon sig för att gå in i armén. Hennes fallenhet för krypskytte förflyttar henne snabbt till frontlinjen. Yuliya Peresild spelar i rollen Lyudmila. [BTJ].
309787
E-film:Farewell:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska, Engelska, Ryska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla
Den franska spionthrillern Farewell bygger på en sann historia. Året är 1981 och KGB-översten Sergei Grigoriev anser att den gamla ordningen måste bort för att landet Sovjet ska överleva. Han kontaktar den unge ingenjören Pierre Froment, som arbetar för ett franskt företag i Moskva, och avslöjar viktiga hemligheter för honom om KGB:s verksamhet. Först blir Froment förskräckt, men efter att motvilligt ha fört vidare informationen till Mitterrand och Reagan börjar han snart njuta av sitt dubbelliv. [BTJ].
309788
E-film:Jane Eyre:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla
I den italienske regissören Franco Zeffirellis filmversion från 1996 av Charlotte Brontës odödliga roman spelar Anna Paquin det föräldralösa barnet Jane Eyre, och Charlotte Gainsbourg i rollen som den vuxna Jane. På Thornfield, dit Jane anländer för att vara guvernant åt den franska flickan Adèle, gömmer sig mörka familjehemligheter. Jane och godsherren Edward Rochester förälskar sig i varandra, och framtiden tycks stråla mot Jane som vuxit upp utan vare sig kärlek eller trygghet. Men Rochesters förflutna och de hemligheter som omger honom och slottet Thornfield hinner snart i kapp. [BTJ].

Språk