Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

,Stigande ,Fallande

Sortera på:

Utgivningsår Relevans Av Titel
257885
E-film:Småkryp 2 - Äventyr i Karibien:2019 E-film
Utgivningsår: 2019
Språk: Odefinierat språk
Hylla: uH/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Studio S Entertainment ;Viddla [distributör]
När en liten nyckelpiga av misstag råkar hamna i en kartong som skickas till Karibien måste hans föräldrar samla ihop sina vänner och bege sig ut på äventyr för att hitta sin son igen. Med en luftballong lyckas de ta sig över havet hela vägen till Guadeloupe i Västindien. Där väntar en rad nya kryp att lära känna - både vänner och fiender. Aftonbladets Jens Peterson skriver "Tekniskt skickligt, där riktiga människor och natur möter animerade djur. Kul för många åldrar". Filmen har ingen dialog och insekterna kommunicerar enbart med kroppsspråk och insektsljud.
257886
E-film:Hamada:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Arabiska, Spanska, Engelska, Svenska
Hylla: Ohd/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
För fyrtio år sedan drevs sahrawifolket ut ur Västsahara av Marocko. Sedan dess har de levt i ett flyktingläger bland sanddynorna mitt i den ödsliga och heta Saharaöknen. Ungdomarna i lägret har aldrig sett föräldrarnas hemland som nu ligger bakom en militärmur och bortom ett minfält, ouppnåeligt för dem. Dokumentären Hamada följer en grupp ungdomar som lever sitt liv i lägret. Zaara vill lära sig köra bil och struntar i att kvinnor i lägret inte brukar göra det. Taher tar gärna dagen som den kommer och har inga större ambitioner i livet medan Sidahmed känner lockelsen att ta sig till Spanien för att försöka komma bort från lägret och skapa sig ett bättre liv.
257887
E-film:Django:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Tyska, Svenska, Finska
Hylla: Hj.02/VC
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Jazzmusikern Django Reinhardt har en lysande karriär i Paris under det tidiga 1940-talet. Han spelar musiken som han älskar på stadens bästa scener inför jublande publik och tjänar bra med pengar på sina framträdanden. Men den tyska ockupationsmakten växer sig allt starkare och med den även förföljelsen av romer. Snart förstår Django att hans liv är i fara och att han måste fly. Filmen är baserad på den sanna historien om Django Reinhardt och nominerades till en Guldbjörn för bästa film vid Internationella filmfestivalen i Berlin.
257889
E-film:Benjamin Falck and the ghost dagger:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Norska, Engelska, Spanska, Svenska, Finska
Hylla: Hdb.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Benjamin drömmer om att bli en riktig äventyrare, men har bara en rad misslyckade skattjakter bakom sig. Hans besatthet har börjat gå ut över relationen med flickvännen Jenny, som vill leva ett mer normalt liv. När Benjamin får nys om en legendarisk dolk som ska finnas gömd på Mallorca bjuder han med Jenny på en romantisk semester utan att berätta för henne att han tänker leta efter den. Men resan tar en plötslig vändning och de befinner sig snart båda på ett livsfarligt äventyr långt bortom vad de kunnat föreställa sig.
257890
E-film:La belle époque:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Den uttråkade serietecknaren Victor och hans bittra fru Marianne håller på att glida isär. Victor saknar den tid då deras kärlek blomstrade och Marianne önskar att hennes man inte var en sådan bakåtsträvare. Men livet får en oväntad vändning när entreprenören Antoine erbjuder Victor en ny typ av underhållning. Med hjälp av en kombination av teaterrekvisita och historiskt återskapande ger hans företag människor en möjlighet att åka tillbaka till önskad tidsperiod. Victor bestämmer sig för att återuppleva den mest minnesvärda veckan i hans liv, 40 år tidigare, då han träffade sitt livs kärlek. I Aftonbladet skriver Karolina Fjellborg: "Hjärtevärmande känslor och nostalgi blandas med sardonisk dialog och existentiell skärpa, i en charmig och tänkvärd film som är både internationellt gångbar och distinkt fransk.".
257888
E-film:Pans labyrint:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Spanska, Svenska
Hylla: Hk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
"Guillermo del Toro, som tidigare bland annat regisserat Hellboy, har gjort sig känd för sitt speciella sätt att väva samman skräck och fantastik. Själv hänvisar han gärna till inspirationskällor inom litteraturen, alltifrån Lewis Carroll eller C. S. Lewis till Borges magiska realism. Men det som gör denna fabel om ondska och oskuld så sevärd är framför allt dess filmiska kvaliteter", skriver Astrid Söderbergh Widding i SvD. Filmen är en magisk saga som utspelar sig i inbördeskrigets Spanien. Kapten Vidal ingår i Francos armé som försöker utplåna motståndsrörelsen. Här finns också hans fru Carmen och hennes unga dotter Ofelia. Ofelia dras mot en övervuxen labyrint och ger sig in i en förtrollad värld. Labyrintens väktare, den mäktige Pan, hävdar att han känner till hennes riktiga identitet och hennes hemliga öde. För att få reda på sanningen utsätts Ofelia för tre farliga test. Pans labyrint nominerades till sex Oscars (bl.a. för Bästa utländska film) 2007.
257493
E-film:A rainy day in New York:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Det här är historien om collegekärleksparet Gatsby (Timothée Chalamet) och Ashleigh (Elle Fanning) vars planer om en romantisk helg tillsammans i New York går om intet lika snabbt som solen går i moln och blir till regn. De två skiljs snart åt och får på varsitt håll uppleva en rad slumpartade möten och komiska äventyr. Under den drömlika och regniga dagen i New York upptäcker Ashleigh att hon kanske inte är den som hon trodde att hon var, och Gatsby inser att även om man bara lever en gång så räcker det om man bara hittar rätt person. Filmen är skriven och regisserad av Woody Allen.
257494
E-film:Det första mysteriet:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska, Finska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Efter ett stort antal böcker, en julkalender på tv och fyra filmer är det dags att gå till botten med frågan - hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades? I Josephine Bornebuschs regidebut blir systrarna Hammarabis bok stulen från Vallebyskolan, och många misstänkta finns med på listan: från vaktmästaren, gympaläraren, bibliotekarien och ända upp till rektorn själv. Mysteriet med den försvunna boken blir det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå. Moviezines Jonna Vanhatalo konstaterar: "Överlag är detta en anspråkslöst snygg film som berättas engagerat och med rappt tempo, utan att någonsin bli forcerat. LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet är ett underhållande familjeäventyr som kommer roa barnen och samtidigt få deras föräldrar att skratta".
257495
E-film:I guds namn:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
När den nu vuxne fembarnspappan Alexandre upptäcker att prästen som förgrep sig på honom som barn fortfarande arbetar med ungdomar blir han fast besluten om att stoppa honom. Han anmäler övergreppen till kyrkan, och till en början möts han av välvilja och uppmuntran från kardinalens kontor. Men när han inser att de bara låtit honom prata utan att föra fallet vidare förstår han att han måste få fler män att framträda och berätta vad de varit med om. Det blir början på en lång kamp mot starka hierarkier och en tystnadskultur där offren målas ut som bråkstakar och förövarna skyddas. Berättelsen bygger på ett uppmärksammat rättsfall som skakade Frankrike och den katolska kyrkans högsta beslutsfattare i landet. Filmens regissör François Ozon vann Silverbjörnen vid Berlins internationella filmfestival 2019.
257496
E-film:Nightmare radio:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Rod leder ett nattligt radioprogram med temat skräck. Lyssnarna får ringa in och återberätta sina mest otäcka berättelser om allt från klassiska spökhistorier till psykopatiska mördare på jakt efter troféer. Men så får han ett samtal som inte är som de brukar. Allt som hörs är ett barns desperata rop på hjälp innan samtalet plötsligt bryts. Rod tror först att det är ett dåligt skämt, men kan inte skaka av sig känslan av att något inte står rätt till. A Night of Horror: Nightmare Radio är en antologi av skrämmande historier som hålls ihop av ramberättelsen om en radiopratare, ensam i en studio en mörk natt medan åskan dundrar utanför.
257498
E-film:Proxima:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Den franska astronauten Sarah (Eva Green) har blivit uttagen till ett rymdprogram som ska förbereda framtida expeditioner till Mars. Hon ska spendera ett år på den internationella rymdstationen, något som innebär att hon kommer att vara borta från sin åttaåriga dotter. Sarah kämpar för att balansera rollen som banbrytande astronaut och kvinna i en mansdominerad yrkesgrupp med föräldraskapets alla känslomässiga utmaningar. Karoline Eriksson på Svenska Dagbladet skriver "det var länge sedan jag såg en så stark och berörande skildring av föräldraskap. [Regissören] Alice Winocour hittar precis rätt i den komplexa cocktail av kärlek, skuld, oro och egna behov som det innebär att ha barn". Proxima hyllades på flera stora filmfestivalen och vann pris i Toronto och San Sebastiàn.
257506
E-film:Wild rose:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
När Rose-Lynn (Jessie Buckley) äntligen kommer ut ur fängelset är det inte sina två barn som hon engagerar sig i - för den upproriska arbetartjejen Rose-Lynn från Glasgow vill bara sjunga country, och allra helst göra karriär i Nashville. Hon får jobb hos Susannah och tack vare den vänskapen kanske det finns en chans till en sångkarriär. Men genom att satsa allt, kan också mycket gå förlorat. Aftonbladets Jens Peterson skriver i sin recension: "Allt går inte som man tror, men man tror på människorna i filmen och deras val. Wild Rose får hjärtat att sjunga". Jessie Buckley har nominerats till flera priser för sin prestation, bl.a. en BAFTA i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll.
257394
E-film:Annie Hall:2018 E-film
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Kunskapsmedia ;Viddla [distributör]
256921
E-film:Gisaengchung:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Koreanska, Svenska
Hylla: Hxk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Parasit är den första icke engelskspråkiga film att vinna Oscargalans tyngsta pris: årets bästa film. Den belönades också med Guldpalmen i Cannes, och priset för Bästa utländska film på Golden Globe galan. Familjen Kim är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund. Väl på plats börjar han smida planer för resten av sin familj som en efter en får jobb i det nya huset. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll. Filmen får högsta betyg av bland andra Dagens Nyheter, Aftonbladet, Göteborgs-Posten och Sydsvenskan. "Kanske det starkaste uttrycket för vårt nu som jag har sett på en bioduk", skriver Kerstin Gezelius på Dagens Nyheter.
256906
E-film:Gilbert Grape:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Gilbert Grape (Johnny Depp) bor i Endore, en amerikansk småstad. Att bo där är som att dansa utan musik, säger Gilbert. Livet verkar gå honom förbi och det känns som om han skulle ta hand om sin utvecklingsstörde bror Arnie (Leonardo Di Caprio) för evigt. Men så en dag kommer Becky (Juliette Lewis) till Endora och Gilbert hamnar i andra tankar. Lasse Hallström har regisserat detta gripande och finstämda drama. Sven Nykvist står för fotot och en ung Leonardo Di Caprio imponerar i rollen som Arnie, och nominerades till både en Oscar och En Golden Globe för sin prestation.
256902
E-film:Judy:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Året är 1968 och Judy Garland förbereder sig för en show i London. Hon charmar musiker, vänner, fans och sin blivande femte äkta man Mickey. När filmen utspelar sig är sångikonen 46 år, har levt ett turbulent liv och vet inte att allt om bara några månader kommer att vara över. Judy är baserad på Peter Quilters pjäs End of the rainbow. I titelrollen syns Renée Zellweger som nyligen fick en Oscar i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i Judy.
256903
E-film:The final master:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Kinesiska, Svenska, Finska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Vi befinner oss i nordöstra Kina på 1930-talet och det är en mycket orolig tid. Den siste Wing Chun-mästaren Chen Shi ska förverkliga hans läromästarens dröm, att starta en martial-arts skola som kan föra vidare hans lära. Denna plan tas inte väl emot i staden Tianjin som är full av skolor och Chen hamnar snabbt i klorna på såväl stadens grandmaster som den undre världens kvinnliga boss och de militära ledarna. Nu måste Chen använda sina konster för att överleva. The Final Master är skriven och regisserad av den flerfaldigt prisbelönte Haufeng XuHaufeng.
256904
E-film:Kungen av Atlantis:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Denna dramakomedi är självbiografisk och bygger på regissörens egen uppväxt. Vi träffar pappa Magnus och sonen Samuel. Samuel har tagit hand om sin schizofrena pappa Magnus (Philip Zandén) i nästan hela sitt liv. Magnus tror att han är kungen av Atlantis, och Samuel är hans prins. Plötsligt dyker Cleo upp (Happy Jankell) och Samuel förälskar sig direkt, han ställs nu inför valet att skapa sig ett eget liv istället för att ansvara för sin pappa. Sofia Olsson på SVT:s Kulturnyheterna skriver att hon har med sig "en varm känsla av att ha blivit berikad med en helt ny typ av far-son-historia och en rik skildring av en demoniserad sjukdom". I Aftonbladet skriver Jens Peterson " Filmen står stadigt på barnens sida, vill visa rätten att få välja sitt eget liv. Men också hur svårt det kan vara att bryta mönster och släppa skuldkänslor.".
256905
E-film:Cyrano & jag:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Studio S Entertainment ;Viddla [distributör]
Paris 1897. Edmond Rostand är en pjäsförfattare bland geniernas skara. Dessvärre har fiaskona radat upp sig och numera blir han paralyserad vid blotta åsynen av ett blankt papper framför sig. Så paniken är fullständig när den store Constant Coquelin stormar in och insisterar på att få huvudrollen i Edmonds nästa pjäs. Han är en herre som man inte säger nej till och således inte heller hans krav på premiärdatum. Om tre veckor! Edmond har inte skrivit ett ord och har ingen aning om vad pjäsen ska handla om. Allt han har är en titel - Cyrano de Bergerac. Fredrik Sahlin på SVT:s Kulturnytt kallar filmen "smått underhållande".
256907
E-film:Stulna kyssar:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska, Finska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
François Truffauts debutfilm De 400 slagen (1959) kom tillsammans med Jean-Luc Godards Till sista andetaget (1960) att bli startskottet för filmhistoriskt inflytelserika franska nya vågen, en rörelse som poängterade regissörens personliga särprägel och konstnärliga friheter. Den är också första delen i en självbiografiskt präglad filmcykel om fyra filmer där skådespelaren Jean-Pierre Léaud gestaltar regissörens alter ego Antoine Doinel. I Oscarsnominerade Stulna kyssar (1968), den andra delen i cykeln, har Doinel vuxit upp till en kärlekskrank ung man som strosar runt på Paris livliga gator. Luftigt poetiskt, subtilt erotisk, humoristiskt, nostalgiskt och på ett mer lättsamt sätt än den allvarliga debuten levandegör Truffaut den parisiska stadsmiljön i en omtumlande tidsepok och en ung mans komplicerade känslovärld i denna vackra kärleksskildring.
256456
E-film:The farewell:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Kinesiska, Svenska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
När Billies familj får veta att deras älskade farmor Nai Nai har drabbats av cancer och bara har veckor kvar att leva, beslutar de sig för att inte berätta det för Nai Nai. Den kinesiska traditionen är att inte oroa den äldre släktingen mer än nödvändigt, något som amerikanskfödda Billie har svårt att acceptera. De beslutar sig för att anordna ett låtsasbröllop som förevändning för att hela familjen ska kunna samlas och ta farväl. Dramakomedin The farewell är en rörande skildring av hur två olika kulturer hanterar livets svåra frågor när den individualistiska västvärlden möter familjeorienterade öst. I huvudrollen ser vi Awkwafina som belönades med en Golden Globe som bästa skådespelerska i en komedi. Filmen var även nominerad till både en Golden Globe och en BAFTA för bästa film på främmande språk.

Språk

foto på digital skärm och återlämningsmaskin på Jakobsbergs bibliotek

Jakobsbergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-18
Tisdag: 11-18
Onsdag: 11-18
Torsdag: 11-18
Fredag: 11-16
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt
Foto på modell av Pippi Långstrumps färgglada hus.

Barkarby bibliotek

Öppettider (Meröppet)

Måndag: Stängt (11-18)
Tisdag: Stängt (11-18)
Onsdag: Stängt (11-18)
Torsdag: Stängt (11-18)
Fredag: Stängt (11-16)
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

 

Meröppet innebär att du får tillgång till Barkarby bibliotek även när bibliotekets personal inte är på plats.
Läs mer om Meröppet.

Foto på bokhylla full med böcker.

Herresta bibliotek

Öppettider

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: Stängt
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt
Foto på barnavdelningen på Kallhälls bibliotek, vitt träd gjort av trä, böcker i bokhyllor.

Kallhälls bibliotek

Öppettider (Meröppet)

Måndag: Stängt (11-18)
Tisdag: Stängt (11-18)
Onsdag: Stängt (11-18)
Torsdag: Stängt (11-18)
Fredag: Stängt (11-16)
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

 

Meröppet innebär att du får tillgång till Kallhälls bibliotek även när bibliotekets personal inte är på plats.
Läs mer om Meröppet.

Foto på bibliotekslokalen i Viksjö bibliotek med skulptur som liknar ett ägg i förgrunden och bokhyllor i bakgrunden.

Viksjö bibliotek

Öppettider

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: Stängt
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt