Film

Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

309786
E-film:Battle for Sevastopol:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Ryska, Engelska
Hylla: Hma.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla
Den biografiska filmen Battle for Sevastopol handlar om en av världshistoriens träffsäkraste krypskyttar: Lyudmila Pavlichenko från Odessa. När andra världskriget bryter ut och raserar den unga studenten Lyudmilas hela värld, bestämmer hon sig för att gå in i armén. Hennes fallenhet för krypskytte förflyttar henne snabbt till frontlinjen. Yuliya Peresild spelar i rollen Lyudmila. [BTJ].
309787
E-film:Farewell:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska, Engelska, Ryska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla
Den franska spionthrillern Farewell bygger på en sann historia. Året är 1981 och KGB-översten Sergei Grigoriev anser att den gamla ordningen måste bort för att landet Sovjet ska överleva. Han kontaktar den unge ingenjören Pierre Froment, som arbetar för ett franskt företag i Moskva, och avslöjar viktiga hemligheter för honom om KGB:s verksamhet. Först blir Froment förskräckt, men efter att motvilligt ha fört vidare informationen till Mitterrand och Reagan börjar han snart njuta av sitt dubbelliv. [BTJ].
309788
E-film:Jane Eyre:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla
I den italienske regissören Franco Zeffirellis filmversion från 1996 av Charlotte Brontës odödliga roman spelar Anna Paquin det föräldralösa barnet Jane Eyre, och Charlotte Gainsbourg i rollen som den vuxna Jane. På Thornfield, dit Jane anländer för att vara guvernant åt den franska flickan Adèle, gömmer sig mörka familjehemligheter. Jane och godsherren Edward Rochester förälskar sig i varandra, och framtiden tycks stråla mot Jane som vuxit upp utan vare sig kärlek eller trygghet. Men Rochesters förflutna och de hemligheter som omger honom och slottet Thornfield hinner snart i kapp. [BTJ].
309789
E-film:Benedetta:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Benedetta skildrar den sanna berättelsen om hur lesbiska nunnor straffades för sina synder av den patriarkala katolska kyrkan i 1600-talets Italien. Nunnenovisen Benedetta börjar se visioner av Jesus, vilket både skrämmer och faschinerar de övriga nunnorna och Benedetta upphöjs till abedissa. En nyvunnen vänskap med en ung kvinna får Benedetta att leva ut sina begär efter sexuell tillfredställelse, något som inte ses med blida ögon och vägen mot katastrofen är ett faktum. [BTJ].
309790
E-film:Worth:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Den amerikanska kongressen utser advokaten Kenneth Feinberg till att vara den som ska leda kompensationsfonden för offren för attackerna den 11 september. Men uppdraget att fördela ersättningen till offrens anhöriga visar sig vara allt annat än enkelt och Feinberg och hans medarbetare står inför en tuff uppgift. I rollerna ser vi bland annat Michael Keaton och Amy Ryan. [BTJ].
309791
E-film:Alltid nära dig:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
I Alltid nära dig kretsar den ensamstående fönsterputsaren Johns tillvaro kring hans fyraårige son Michael, vars mamma lämnade dem kort efter födseln. Nu står John inför sitt livs svåraste beslut - han har fått veta att han bara har månader kvar att leva, och måste hitta en kärleksfull familj som kan ge hans älskade son en trygg uppväxt. Han träffar en rad möjliga adoptivföräldrar, men hur bedömer man en familjs lämplighet att ha hand om ens barn efter ett kort möte? Under sitt sökande tar John vara på de dyrbara stunderna med Michael, samtidigt som han måste komma på ett sätt att förklara för honom vad som snart kommer att hända i deras liv. Med James Norton, Daniel Lamont och Eileen O'Higgins. [BTJ].
309344
E-film:Swan song:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Den pensionerade frisören Pat Pitsenbarger smiter från vårdhemmet för att ställa upp för sin viktigaste klient en sista gång - hon ska nämligen begravas. Pats resa blir till en odyssé genom hans gamla hembygd, full av bitterljuva minnen. Swan Song är en konfettiladdad liten pärla, där legendaren Udo Kier äntligen får blomma ut i sin fulla glans i huvudrollen, vackert uppbackad av Jennifer Coolidge och Linda Evans. [BTJ].
309345
E-film:I koltrastens land:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Albanska
Hylla: Hrf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla
Det verklighetsbaserade och flerfaldigt prisbelönade dramat I koltrastens land handlar om Fahrije, vars man är försvunnen sedan kriget i Kosovo. Det är svårt för familjen att få vardagen att gå ihop ekonomiskt, och som lösning på bekymren öppnar Fahrije en affärsverksamhet för att sälja sin hemmagjorda honung och ajvar. Men en ambitiös och stark kvinna, som dessutom drar med sig andra kvinnor i sin strävan, ses inte med blida ögon i den patriarkala byn. Blerta Bashollis regidebut valdes som Kosovos bidrag till Oscarsgalan 2022. [BTJ].
309346
E-film:Mama Weed:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla
I dramakomedin Mama Weed spelar Isabelle Huppert i rollen som Patience Portefeux, en underbetald och överarbetad tolk inom narkotikapolisen som en dag fattar ett livsavgörande beslut. När hon i samband med en avlyssning upptäcker att en person i hennes närhet är involverad i knarkaffärer, bestämmer hon sig för att utnyttja sin position och skydda honom, men snart blir hon också själv involverad, och så småningom med hjälp av sina erfarenheter och kunskaper inom poliskåren, en skicklig knarklangare under namnet Mama Weed. [BTJ].
309347
E-film:Ouaga girls:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska, Mossi
Hylla: Ohj/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets Bio ;Viddla
I dokumentären Ouaga girls möter vi en grupp kvinnor på en bilmekanikerskola i Ouagadougou i Burkina Faso där arbetslösheten bland unga är utbredd. Kvinnorna har alla hamnat där av olika anledningar, men ingen av dem har gjort det frivilligt. I filmen skildras hur drömmar och önskningar krockar med samhällets förväntningar kring hur en kvinna ska vara. [BTJ].
309348
E-film:Big in Sweden:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Nc/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Majeng ;Viddla
Big In Sweden är en prisbelönt stand up comedy roadmovie. Bland stora potatisar och gigantiska osthyvlar blir den nyzeeländske komikern Al Pitcher varse vad det egentligen innebär att vara stor i Sverige. Dokumentären tar med oss på en upptäcktsresa och är en kärleksfull hyllning till den mindre kända sidan av Sverige. [BTJ].
280057
E-film:Hodge saves easter:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: uHe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla [distributör]
I den animerade filmen Hodge Saves Easter träffar vi påskharen Bert som gör sig redo för att fira påsk i galaxen. Men när ett magiskt och gyllene ägg stjäls av Dracula och Frankenstein, blir han tvungen att be sin - inte helt jättesmarta - storebror Hodge om hjälp.
280058
E-film:Ring mamma!:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla
Sanna Sundqvist nominerades till en Guldbagge för sin rolltolkning av gympaläraren Niki i regissören Lisa Aschans komedi Ring mamma! Niki har precis fyllt 35 och måste helt plötsligt ta tag i alla livsval och relationer som hon duckat för, t.ex. den gamla Tinder-dejten, eller den problematiska relationen till sin maniskt städande mamma (Nina Gunke). Trygga punkten är bästisen Maggie (Evin Ahmad) som försöker att skaffa barn med sin fru och är på jakt efter spermier. [BTJ].
280059
E-film:Vår i Paris:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla
Sextonåriga Suzanne bor i Paris och har tröttnat på vardagen och sina jämnåriga vänner. När hon en dag möter den 35-åriga skådespelaren Raphaël utanför den lokala teatern förändras allt. Trots åldersskillnaden söker de sig till varandra och en kärlek börjar spira, men är det verkligen detta som Suzanne har sökt efter? Vår i Paris har varit nominerad vid flera internationella filmfestivaler. [BTJ].
280060
E-film:Från Neapel till Rom:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Italienska
Hylla: Hi.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla
De gifta tvåbarnsföräldrarna Aldos och Vandas äktenskap krackelerar när Aldo erkänner att han har en älskarinna. Historien följer parets smärtsamma separation och hur den påverkar Aldo, Vanda och deras barn, från det tidiga 1980-talet och 30 år framåt. Familjebanden håller dem samman, men relationen fortsätter att formas av sorg och bitterhet. Filmen är baserad på den storsäljande romanen Band och har mottagits väl av såväl publik som kritiker. [BTJ].
280061
E-film:Lektioner i persiska:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Tyska
Hylla: Hf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Gilles som är jude skickas till koncentrationsläger, men undkommer avrättning genom att hävda att han är perser. Koncentrationslägrets kökschef Klaus Koch som har planer på att öppna restaurang i Teheran efter kriget blir nyfiken och vill att Gilles ska lära honom farsi. Gilles som inte kan språket lyckas dock lura kökschefen med nya påhittade ord varje dag. Relationen mellan Koch och Gilles provocerar tyskarna och övriga fångar i lägret. När lögnen uppdagas förstår Gilles att han är illa ute. Lektioner i persiska är inspirerad av en sann historia. [BTJ].
279468
E-film:Valentina:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Portugisiska
Hylla: Hl.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njuta films ;Viddla
Valentina (Thiessa Woinbackk) är 17 år och transperson. Efter att fadern lämnat dem flyttar Valentina med sin mamma till en småstad på den brasilianska landsbygden för att börja om på nytt. Valentina skaffar vänner i skolan och börjar skapa sig en tillvaro på det nya stället. Men i bakgrunden finns hela tiden det hot om våld som så många transpersoner tvingas leva med. [BTJ].
279469
E-film:Laurent Garnier - Off the record:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Ijz Garnier, Laurent/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njuta films ;Viddla
Filmmakaren Gabin Rivoire har med sin kamera följt housepionjären och dj:n Laurent Garnier på vägarna under flera års tid. Resultatet är ett nära porträtt av en man som lever för och genom musiken. Rivoire ger oss tack vare arkivmaterial och intervjuer en bild av hela Garniers karriär och housemusikens framväxt från 80-talet och fram till nu. [BTJ].
279470
E-film:Envoy - Shark cull:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Ugi/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njuta films ;Viddla
På 1930-talet inledde Australiens regering en process i syfte att kontrollera hajpopulationen och samtidigt säkra populära stränder. Detta ledde dock till omfattande skador på både marin miljö och djurliv. Detta på grund av metoderna med fångstnät och bete på krokar som fortfarande årligen dödar en stor mängd utrotningshotade delfiner, sköldpaddor samt andra rödlistade arter. [BTJ].
279471
E-film:The courier:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Affärsmannen Greville Wynnes som spelas av Benedict Cumberbatch lever en odramatisk tillvaro. Denna vänds dock fullständigt upp och ner när han oväntat blir anlitad som kurir av den brittiska underrättelsetjänsten och CIA. De anser att han är en person som aldrig skulle misstänkas för att ta med sig hemlig information i samband med sina affärsresor. Grenville tilltalas av det spännande uppdraget och håller det hemligt för sin fru. Resorna känns inledningsvis ofarliga och Grenville blir så småningom vän med kontraspionen Oleg Penkovsky. Sedan förstår han att de båda ligger illa till och att de har fått information som skulle kunna avvärja en atomvapenkatastrof. [BTJ].
279473
E-film:The green knight:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
David Lowerys fantasyäventyr The green knight är baserat på de gamla legenderna om Kung Arthur och riddarna av det Runda bordet. I sökandet efter den mystiske Gröne riddaren som en gång utmanade honom, ger sig den våghalsige och egensinnige Sir Gawain ut på en farofylld och karaktärsdanande resa. Han kämpar mot vålnader, jättar och tjuvar, och möter en hemlighetsfull lady. Men vad är det han egentligen slåss för? För sin heder, och för sitt värde i familjens ögon? [BTJ].

Språk