Film

Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

271651
E-film:End of sentence:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Efter att Frank blivit änkling börjar han motvilligt planera en resa för att uppfylla sin frus sista önskan - att få sin aska utspridd i sitt hemland Irland. Hennes önskan att Frank och parets gemensamma son Sean skulle åka tillsammans försvåras av deras dåliga relation. Sean har precis blivit utsläppt från fängelset och vill inte alls resa till Irland med sin far. Han beslutar sig för att följa med under förutsättning att han får pengar till en flygbiljett till Kalifornien där han hoppas lämna sitt gamla liv och sin far bakom sig för en ny start. Men först måste de båda ge sig ut på en sista resa tillsammans för att hedra sin döda fru och mor.
271650
E-film:Djunagenterna:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: uHce/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Specialagenten Victor Willis må vara toppspion hos Secret Service, men han är inget vidare på att följa order. Tillsammans med den nya dataspelsgalna agentråttan Hector blir Victor ivägskickad till en avlägsen plattform för att vakta det superhemliga materialet Radiuzite. När ett antal mystiska figurer bryter sig in för att stjäla Radiuziten måste det osannolika teamet arbeta tillsammans under hemlig täckmantel. Snart inser de att jordens klimat är hotat och dess olika arter är på väg att förintas. Och det är bara de två som kan rädda världen från undergång! Djuragenterna är ett animerat, spännande familjeäventyr som innehåller roliga djur, snärtiga repliker och mycket action - och ett viktigt budskap om att vi måste rädda vår planet!.
271649
E-film:Last and first men:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
I den dystopiska framtidsberättelsen Last and First Men befinner vi oss två miljarder år framåt i tiden. Mänskligheten står inför utrotning och allt som finns kvar av tidigare civilisationer är surrealistiska monument som kommunicerar med den numera öde omgivningen. Filmen baseras på den hyllade sci-fi romanen med samma namn av Olaf Stapledon från 1930. Oscarsbelönade Tilda Swinton (Snowpiercer, Only Lovers Left Alive) står för berättarrösten och för regin står isländska konstnären och musikern Jóhann Jóhannsson, tvåfaldigt Oscarsnominerad för Sicario och The Theory of Everything.
271660
E-film:Till sista andetaget:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Franska, Svenska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Jean-Luc Godards mästerverk Till sista andetaget från 1960 blev startskottet för den nya franska vågen. Filmen handlar om småbrottslingen Michel och den amerikanska journalisten Patricia som är hans stora förälskelse. För att inte åka fast för fortkörning skjuter Michel en trafikpolis och försöker övertala Patricia att fly till Italien med honom. Det jagade parets förhållande fördjupas alltmedan polisen följer dom tätt i hälarna. Till sista andetaget nominerades till en BAFTA och vann silverbjörnen i Berlin för bästa regi.
271661
E-film:Helmut Newton - The bad and the beautiful:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Ikz Newton, Helmut/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Helmut Newton var en av 1900-talets största fotografer. Dokumentärfilmen Helmut Newton: The bad and the beautiful är en fascinerande djupdykning i konstnärens arbetsmetoder och verk, där kvinnorna, som ofta var objekt i Newtons bilder, talar ut om honom och hans konstnärskap. Filmen innehåller uppriktiga intervjuer med bland andra Charlotte Rampling, Grace Jones, Isabella Rossellini och Anna Wintour som alla jobbade med Helmut Newton under hans långa karriär i Paris och Los Angeles. Helmut Newtons karriär var full av både hyllningar och kontroverser, och avslutades tragiskt när han avled i en bilolycka utanför Chateau Marmont Hotel 2004.
271662
E-film:Jag är din krigare:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: uHc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
I dokumentären Naturens hämnd från 1983 skildrade Stefan Jarl miljöförstörelse och människans påverkan på naturen. I Jag är din krigare återbesöker han ämnet, den här gången i en spelfilm om 12-åriga Kim som känner sig som mest hemma i naturen. I en dröm träffar han naturens själ och lovar då att försvara den mot onda inkräktare. Han beväpnar sig med pilbåge och börjar gillra fällor i skogen. Jag är din krigare är en vacker familjefilm med ett viktigt budskap. Filmen nominerades till en Guldbagge för bästa foto.
271527
E-film:Gryning:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Rocksångerskan Anna förlorar sin dotter i cancer och hamnar i en nedåtgående spiral av sorg och destruktivitet, där vägen tillbaka till kärleken och musiken är långt ifrån självklar. Gryning är en svensk dramathriller som ska drabba och bränna till inne i oss som tittare. Den har dynamiken av ett varmt romantiskt drama med underliggande sorg, humor och krypande obehag där ingen lämnas oberörd. Delvis en poetisk film som fångar livet när det är som skörast, samtidigt en frisk fläkt med rapp dialog. Gryning har belönats med flera priser på olika filmfestivaler under 2020, där framför allt Maria Forslin hyllades för sin roll som Anna.
271526
E-film:Macaroni:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Italienska, Svenska
Hylla: Hi.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Studio S Entertainment ;Viddla [distributör]
Under andra världskriget var amerikanen Robert och italienaren Antonio bästa vänner. Fyrtio år senare återvänder den nu stressade och pillerknaprande Robert till Neapel i affärer och råkar av en slump stöta ihop med sin charmige, livsälskande vän. Åter dras de nu grånande herrarna till varandra och Antonio får sin vän att pausa ekorrhjulet en stund för att bara njuta av livet. Men hur kommer det sig att halva stan tycks veta vem Robert är? Tiden har kommit för Antonio att avslöja en hemlighet som han burit på i 40 år. Macaroni är en komedi från 1985 av den italienska regissören Ettore Scola (Vi som älskade varann så mycket), med Jack Lemmon (Some like it hot) och Marcello Mastroianni (La dolce vita) i huvudrollerna.
271532
E-film:Blinky Bill - en film:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: uHc/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
En äventyrlig koala ger sig ut på en resa genom Australiens vildmark för att hitta sin pappa. Han inser snabbt att det krävs mer än man tror för att vara en hjälte. Detta animerade familjeäventyr bygger på en barnbok från 1939 som också blivit tv-serie som visats på SVT. Jens Peterson på Aftonbladet menar att filmen bjuder på mycket igenkänning och att "en koala på andra sidan djurklotet är lika mänsklig som en svensk Bamsebjörn".
271531
E-film:Billie:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Ijz Holiday, Billie/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Den extraordinära sångrösten tog Billie Holiday upp ur en svår barndom präglad av fattigdom, droger och prostitution. Hon kom att bli en av 1900-talet största och mest banbrytande artister. Trots återfall och skandaler som exponerades av pressen, gav hon aldrig upp sin musik och behöll sin intensiva närvaro på scen. James Erskines (The Human face, Shooting for Socrates) dokumentär innehåller tidigare aldrig skådat material, och skildrar Billie Holiday som en stjärna mot alla odds.
271528
E-film:Prinsens Resa:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Franska, Svenska, Finska
Hylla: Hj/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
En främling spolas upp på stränderna i apornas rike. Den mystiske gästen visar sig vara en prins från ett främmande land. Skadad och vilse upptäcks han av den unge Tom. Tom visar prinsen ett samhälle han aldrig ens kunnat drömma om - en helt ny värld. Men alla är inte nöjda med den nya gästens närvaro och är istället rädda för att han kommer att förändra deras trygga liv. Den franska animatörveteranen Jean-Francois Laguionie har skapat en film som utforskar vad som definierar oss. En filosofisk berättelse, ett äventyr och en resa mellan två världar där apans humanism och människans kalkylerande intelligens ger perspektiv på tillvaron.
271346
E-film:Enchantimals - hitta hem:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: uHce/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Möt Enchantimals, en grupp ljuvliga tjejer som har starka vänskapsband med sina djurbästisar. Dessa fascinerande hälften människa, hälften djurkompisar bor i en fantastisk värld där roligheter och äventyr finns runt hörnet överallt, och det viktigaste är att bry sig om varann! I filmen Hitta hem går allt lite vilt till när tjejerna hittar en påfågels-Enchantimal som gått vilse i skogen ihop med sin bästis. Alla Enchantimalparen erbjuder sig att dela sina hem med nykomlingarna, men inget av dem känns helt rätt för de befjädrade vännerna. När påfågelbästisen försvinner, går alla tjejerna samman för att hitta honom, och längs vägen upptäcker de vad "hemma" verkligen betyder.
271345
E-film:En kolibris liv:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Koreanska, Svenska
Hylla: Hxk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Under sommaren 1994 drabbas Sydkorea av fotbollsfeber under VM. Nordkorea sörjer sin nyligen avlidna diktator. Eunhee är en outsider överallt. Hon tycker att klasskamraterna är tråkiga och där hemma bråkar föräldrarna och hennes bror slår henne. När en ny lärare från Kina anländer blir äntligen påverkad för första gången på länge. Sommaren som hade kunnat bli en tråkig sommar blir till något helt annat. En kolibris liv är en mångfaldigt hyllad och prisbelönt film.
271343
E-film:Picture of lies:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
I Picture of lies blir konstkritikern James Figueras blir förförd av den provokativa Berenice Hollis. Kärleksparet reser till konstsamlaren Cassidy (Mick Jagger) som bor i ett lyxigt palats. Cassidy uppmanar dem att stjäla en målning från ateljén till en legendarisk konstnär (Donald Sutherland). Men efter ett tag står det klar att det är mycket som inte stämmer med konstnären och uppdraget.
271342
E-film:Mother at war:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Danska, Svenska, Finska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Erna bor i Bramstrup på södra Jylland med sin svagbegåvade son Kalle som Erna alltid har tagit väl hand om. När den 16-årige Kalle kallas in för att kämpa i första världskriget ser Erna inget annat val än att förklä sig till manlig soldat och följa sonen hela vägen till frontlinjen. Erna i krig är en dansk film som bygger på Erling Jepsens hyllade roman med samma namn. Skådespelaren Ulrich Thomsen fick pris I kategorin bästa skådespelare vid Tallinn Black Nights Film Festival för sin medverkan i filmen.
271344
E-film:The audition:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Tyska, Franska, Svenska
Hylla: Hf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Anna är lärare på musikkonservatoriet i Berlin och får upp ögonen för den unge violinisten Alexander. Hon tycker sig se en potential i honom och blir fast besluten om att hjälpa honom klara inträdesprovet. Men hennes engagemang börjar alltmer likna besatthet och går ut över människorna i hennes närhet. Hennes egen för tidigt avbrutna karriär ger sig till känna och den stora frågan blir allt tydligare, vem är det egentligen hon kämpar för? Nina Hoss belönades med pris för bästa skådespelarinsats vid flera filmfestivaler, bland annat i Stockholm och San Sebastian.
271341
E-film:Saints of war:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Andra världskriget pågår och den brittiska kanalön Jersey är ockuperad av tyskarna. Butiksägaren och motståndskvinnan Louisa Gould har förlorat sin ena son i strid. När en rysk krigsfånge lyckas fly från ett av nazisternas arbetsläger och letar efter någonstans att ta vägen gömmer honom i sitt hem, trots att hon vet att hon på så vis riskerar både sitt och sin familjs liv. I rollerna ser vi bland andra John Hannah (Fyra bröllop och en begravning), Nicholas Farrell (Järnladyn) och Ronan Keating. Another mother's son är ett drama baserat på verkliga händelser.
270932
E-film:MLK-FBI:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Lz King, Martin Luther/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
I denna dokumentärfilm avslöjas hur den federala polismyndigheten motarbetade Martin Luther King Jr. och hela medborgarrättsrörelsen. Den store medborgarrättskämpen enade folket i protester och marscher. Men bortsett från förlegade lagar hade han även FBI mot sig. I MLK/FBI utgår Sam Pollard från nyligen släppta dokument där FBI klassade honom som kommunist och en opålitlig person.
270933
E-film:Hästmannen:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: Lz Svensson, Stig-Anders/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Stig-Anders driver ensam sitt jordbruk med redskap och metoder som en gång var hans föräldrars. Skogsdelen vårdar han ömt men när stormen Gudrun kommer krockar hans syn på naturen med modern skogsupprensning. Efter sjukhusvistelse med förfrusna fötter kan han återvända tack vare hjälpen från en kvinna som sommarvistades hos honom som barn. Hästmannen är en mästerlig dokumentärfilm: jordnära, livsbejakande och ömsint skildrar den med Peter Gerdehags skimrande foto, Guldbaggenominerat 2007, och Tell Johanssons millimeterprecisa, livfulla redigering en originell, annorlunda människas beundransvärda kamp för överlevnad på det sätt som han lärt av en tidigare generation.
270937
E-film:Latte Igelkott och den magiska vattenstenen:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: uHc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
I Hemskogens underbara värld finns många kloka och snälla djur. Latte igelkott och ekorren Tjum är några av dem. Det är torka i skogen, men det lär finnas en magisk vattensten i björnarnas rike. Latte ger sig av för att ensam hämta stenen. För att komma dit måste hon dock ta sig genom både lodjurens och vargarnas riken. Filmen Latte Igelkott och den magiska vattenstenen bygger på en finlandssvensk klassiker av Sebastian Lybeck som kom ut första gången 1956.
270938
E-film:There is no evil:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Nypersiska, Tyska, Svenska
Hylla: Hqca.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
En skildring om ett samhälle som tillåter dödsstraff. Fyra olika män står inför ett omöjligt, men samtidigt enkelt val. Oavsett beslutet de fattar kommer deras liv bli förstörda för all framtid. Fyra helt olika berättelser som tillsammans bildar en helhet. Mohammad Rasoulofs film There is no evil belönades med Guldbjörnen för bästa film på filmfestivalen i Berlin 2020.

Språk