Film

Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

313780
E-film:Lassemajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Svenska
Hylla: uHc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla
I Lassemajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet blir detektiverna Lasse och Maja uppsökta av Klara som vill ha hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja, som fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen, ser nu sin chans att få visa sina färdigheter när det gäller att lösa brott. Ett kassaskåp fullt med pengar ska snart transporteras på tåget, och många misstänka finns det. Det är bara det att Ferdinand visar sig ha rymt från fängelset och är försvunnen. [BTJ].
313781
E-film:Elizabeth - a portrait in part(s):2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Ke/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Elizabeth II är den längst levande, den längst regerande brittiska monarken och historiskt sett även den längst sittande kvinnliga statschefen. Sommaren 2022 firade hon sjuttio år på tronen och i september samma år gick hon bort. Elizabeth: A portrait in part(s) är en dokumentär som berättar om drottningens liv. Filmen är regisserad av Roger Michell som bland annat ligger bakom filmer som Notting Hill och producerad av Kevin Loader (Nowhere Boy och The Lady in the Van). [BTJ].
313782
E-film:Memoria:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Flerfaldigt prisbelönta Tilda Swinton har huvudrollen i detta Sci-Fi drama. Hon spelar en skotsk kvinna som efter att ha börjat höra en hög smäll varje morgon, beger sig ut på en både sinnlig och faktisk resa i den colombianska djungeln. Memoria är den visionära regissören Apichatpong Weerasethakuls första engelskspråkiga film och har belönats med flera priser bland annat Guldpalmen i Cannes. [BTJ].
313783
E-film:The hill where lionesses roar:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla
Mitt bland bergen i Kosovo lever tre oskiljaktiga vänner, Li, Jeta och Qe. De är uttråkade och rastlösa men drömmer om att bli antagna till universitetet. När drömmen krossas bestämmer sig vännerna för att bilda ett gäng. Upprymda av den nyvunna känslan av frihet planerar trion att hämnas. The Hill Where Lionesses Roar är Luána Bajramis långfilmsdebut som regissör och manusförfattare och filmen tävlade i Directors' Fortnight i Cannes 2021. [BTJ].
313784
E-film:Rymdresan:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Svenska
Hylla: uHc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla
I filmen Rymdresan får vi följa 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus som efter ett bråk hamnar ombord på en hemmabyggd raket. Den som ligger bakom raketbygget är den galna vetenskapsmannen Albert och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Den osannolika kvartetten ger sig tillsammans ut på en fartfylld resa bakåt i tiden för att hindra en raketolycka som tog livet av Alberts stora kärlek Lisa. Resan tar dem till Mars, där de ställs inför ett avgörande val: Ska de rädda jorden eller Alberts stora kärlek? Rymdresan är ett familjeäventyr i ljusets hastighet om vänskap, vetenskap och vikten av att tro på sig själv. Filmen baseras på en barnbok av astronauten Christer Fuglesang. [BTJ].
313313
E-film:Enter the void:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njuta films ;Viddla
Enter the void är ett psykedeliskt drama som utspelar sig i de neonupplysta nattklubbsmiljöerna i Tokyo. Oscar och hans syster Linda är nyanlända i storstaden. Oscar försörjer sig som knarklangare och hans syster arbetar som strippa på en nattklubb. En natt blir Oscar skjuten och är döende. Men han vägrar lämna sin syster sida och hans själ hamnar mellan de levandes och de dödas värld. [BTJ].
313314
E-film:Language lessons:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska, Spanska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njuta films ;Viddla
I Language lessons, regisserad av Natalie Morales - som också spelar en av huvudrollerna - skildras vänskapen mellan en lärare i spanska, Cariño som bor i Costa Rica, och eleven Adam, som bor i Los Angeles och som fått 100 spansklektioner av sin man Will. Lektionerna sker på distans och Cariño och Adam kommer mycket bra överens. När en tragedi drabbar Adam och hans tillvaro fördjupas vänskapen, men blir också mer komplicerad. [BTJ].
313315
E-film:La fine fleur:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njuta films ;Viddla
Eve Vernet har ägnat hela sitt liv åt familjens prisbelönta rosplantage. Men nu är den ekonomiska krisen ett faktum och familjeföretaget närmar sig ruinens brant. I en sista desperat satsning tar man in några ungdomar för att hjälpa till på gården. Problemet är att ungdomarna inte kan något om odling, men när allt verkar hopplöst får en av dem en idé. Fina skådespelarinsatser, en stor dos charm och så välarrangerad att man nästan kan känna dofterna skrev recensenterna när Doften av rosor hade premiär. [BTJ].
313316
E-film:Tag min hånd:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Den danska filmen Tag min hånd (Hold my hand) är en romantisk komedi om den trygghetsälskande läkaren Maja som försöker återta kontrollen över sin tillvaro efter att hennes man Claes meddelat att han vill skiljas. Hon påbörjar sin resa med svajig ekonomi, en tjugo år yngre älskare, och med en tonårsson som är i trubbel. [BTJ].
313317
E-film:Robotbror:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Danska
Hylla: uHda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
I den danska filmen Robotbror får den ensamma 12-åringen Alberte den perfekta födelsedagspresenten: den nyaste humanoidmodellen på marknaden Konrad, som ser ut och beter sig som om han vore människa. Han är mycket bättre än hennes gamla teddybjörnsliknande robot, Robbi, som skämde ut henne i skolan. Albertes popularitet ökar eftersom hon nu är barnet med den mest avancerade tekniken i skolan. Hon verkar också ha fått ett starkt band till Konrad - men är det ens möjligt att bli vän med en robot? [BTJ].
312471
E-film:Älskaren:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska, Franska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Level K ;Viddla
Filmen Älskaren utspelar sig i det fransk-koloniserade Indokina. 1929 befinner sig en femtonårig fransk flicka där. Hennes familj har ekonomiska problem och på väg tillbaka till sin internatskola uppmärksammas hon av en förmögen kinesisk affärsman. Han erbjuder henne skjuts in till stan och kontrasten mot familjens leverne är stor när hon får stiga in i den bakre delen av hans stora lyxbil med privat chaufför. Så inleds deras förhållande, där alla möten av nödvändighet sker i hemlighet. Men är deras passion nog för att överkomma deras olika ras- och klasstillhörighet? [BTJ].
The film The Lover takes place in French-colonized Indochina. In 1929, a fifteen-year-old French girl lives there. Her family is having financial problems and, on her way, back to her boarding school she is noticed by a wealthy Chinese businessman. He offers her a ride into town and the contrast with the family's life is great when she gets into the back of his large luxury car with a private driver. All their meetings take place in secret. But is their passion enough to overcome their different racial and class affiliations? [BTJ].
312472
E-film:Cow:2022 E-film
Cow
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Qdf/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Cow är filmen om en mjölkkos verklighet, och ett synliggörande av det arbete hon utför åt oss. Regissören Andrea Arnold ligger bakom filmer som Fish Tank och Wuthering Heights. I Cow som är regissörens första dokumentärfilm får vi inte bara intima och berörande insikter om kons vardag, utan även om vårt samhälle och rådande ideologi. [BTJ].
Cow is the film about the reality of a dairy cow, and a visualization of the work she does for us. Director Andrea Arnold is behind films such as Fish Tank and Wuthering Heights. In Cow, which is the director's first documentary film, we not only get intimate and touching insights into the cow's everyday life, but also into our society and prevailing ideology. [BTJ].
312473
E-film:Jane par Charlotte:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Ikz Birkin, Jane/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
I dokumentären Jane par Charlotte skildrar Charlotte Gainbourg sin mamma Jane Birkin - en av 1900-talets stora populärkulturella ikoner. Här ges en unik inblick i en mytomspunnen kändisfamilj, en ärlig redogörelse för relationen mellan en mamma och en dotter, och reflektioner om åldrande, skönhet och kändisskap. [BTJ].
In the documentary Jane par Charlotte, Charlotte Gainsbourg portrays her mother Jane Birkin - one of the great popular culture icons of the 20th century. Here is a unique insight into a mythic celebrity family, an honest account of the relationship between a mother and daughter, and reflections on ageing, beauty and celebrity. [BTJ].
312474
E-film:Du som er i himlen:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Tea Lindeburgs dramafilm Du som er i himlen, baserad på en roman av Marie Bregendahl, utspelar sig på en gård i Danmark i slutet av 1800-talet. 14-åriga Lise, äldst i syskonskaran i en stor familj som väntar tillökning, ser fram emot att börja skolan efter sommar. Men när mammans värkar sätter i gång får Lise gå undan med sina småsyskon, för det är något som inte står rätt till. Och under timmarna som följer kommer Lises värld att vackla i grunden, och hon tvingas ifrågasätta allt hon tagit för givet. [BTJ].
Tea Lindeburg's drama film As in heaven, based on a novel by Marie Bregendahl, takes place on a farm in Denmark at the end of the 19th century. 14-year-old Lise, oldest amongst her siblings and in a large family expecting an addition, is looking forward to school after summer. But when her mother's pains set in, Lise has to go away with her younger siblings, because something isn't right. And in the hours that follow, Lise's world will be shaken to its foundations, and she is forced to question everything she has taken for granted. [BTJ].
312475
E-film:Monsterfamiljen - Ingen är perfekt:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: uHce/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Familjen Wishbone kan tyckas vara väldigt vanliga, men på ett sätt är de helt unika - de kan lika snabbt som oväntat förvandlas till monster! När vänner till familjen kidnappas av monsterjägaren Mila Starr måste de komma till undsättning. Dags för lillebror Max att bli en varulv och storasyster Fay en mumie, medan mamma omvandlas till en vampyr och pappa till Frankensteins monster. [BTJ].
To free Baba Yaga and Renfield from the clutches of the monster hunter Mila Starr, the Wishbone Family once more transforms into a vampire, Frankenstein's monster, a Mummy and a Werewolf. Aided and abetted by their three pet Batties, our monster family zooms around the world to save their friends, making new monstrous acquaintances along the way and in the end come to the realisation that "Nobody's Perfect" - and that's ok. [BTJ].
312476
E-film:Spencer:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun. Diana vet att allt måste bli annorlunda, fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål - att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet. [BTJ].
Diana is on her way to another Christmas holiday with the royal family, aware that her marriage to Prince Charles is about to collapse. He is seen more and more often with Camilla Parker-Bowles while she is still forced to play the perfect wife. Diana knows that everything must be different, trapped in an impossible role, she now has only one goal - to protect herself and her boys Harry and William from unbearable exposure and deception. [BTJ].
312144
E-film:Woodlands dark and days bewitched - A history of folk horror:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska, Portugisiska
Hylla: Imb/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Woodlands Dark and Days Bewitched är en dokumentär som avhandlar över 100 filmer och 50 intervjuer och ger oss historien bakom skräckgenren folk horror, en genre som blivit mer aktuell än någonsin i och med succéfilmer som Midsommar och The Witch. [BTJ].
312145
E-film:The card counter:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
I regissören Paul Schraders The card counter spelar Oscar Isaac i rollen som pokerspelaren William Tell. Han blev en gång syndabock för brutaliteter han tvingades utföra i armén, samtidigt som de ansvariga kom undan och gjorde civil karriär. En dag blir Tell uppsökt av en ung man vid namn Cirk som drar upp det förflutna och gamla oförrätter då han vill ha Tells hjälp att utföra en hämndaktion gentemot en gemensam fiende, den före detta majoren John Gordo. Tell tvekar, men kanske är det ändå dags att få upprättelse, en gång för alla? [BTJ].
312146
E-film:Allt gick bra:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
I den franske regissören François Ozons drama Allt gick bra (Tout s'est bien passé) ber den åttiofemårige André, som drabbats av en halvt förlamande stroke, sin dotter Emmanuelle att hjälpa honom avsluta sitt liv. Men hur ska hon hantera en sådan begäran rent känslomässigt, och även praktiskt? Och vilket stöd kan hon förvänta sig av den övriga familjen? [BTJ].
312147
E-film:Tess:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Level K ;Viddla
I denna klassiska filmatisering av Roman Polanski från 1979 ser vi bland annat Nastassja Kinski i en av huvudrollerna. Den prisbelönta filmen Tess har bland annat vunnit tre Oscars. Teresa Durbeyville bor med sina föräldrar och syskon i Marlott i England på 1800-talet. När pappan får veta att de är av adlig släkt och heter d'Urberville skickas Tess till en rik dam med samma efternamn i hopp om att familjen genom dottern ska kunna få ekonomisk hjälp av de rika släktningarna. Men Tess råkar dessvärre illa ut. [BTJ].
312148
E-film:The middle man:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Frank Farrelli tar jobbet som mellanhand i den gudsförgätna amerikanska hålan Karmack, ett samhälle som drabbats av en dödsfallsepidemi och där stadsstyret beslutat att anställa en mellanhand vars enda uppgift är att underrätta anhöriga när en olycka sker. [BTJ].

Språk