Film

Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

268270
E-film:American animals:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Filmen handlar om fyra män som genomför en våghalsig stöldkupp på ett bibliotek. Fast beslutna att inte leva ordinära liv blir de delaktiga i något som kommer att förändra deras liv för alltid. American Animals baseras på en verklig händelse som utspelade sig 2004 på Transylvania University i Kentucky när fyra studenter överföll en bibliotekarie och stal värdefulla specialutgåvor från biblioteket. Intervjuer med de fyra som låg bakom kuppen vävs in i handlingen i filmen. Filmen har fått många priser, bland annat British Independent Film Awards.
268271
E-film:The mole agent:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Spanska, Svenska, Finska
Hylla: Ohf=k/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
En orolig anhörig anlitar en privatdetektiv när hon misstänker att hennes mamma blir illa behandlad på sitt äldreboende i Chile. Detektiven ser då till att placera en spion på boendet för att undersöka hur det egentligen går till där. Den nyblivne 83-årige änklingen Sergio tar sig gladeligen an uppdraget. Filmen blev nominerad till en Oscar i klassen Best Documentary Feature.
268272
E-film:The painter and the thief:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Ibz Kysilkova, Barbora/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Efter att den unga tjeckiska konstnären Barbora Kysilkova flyttat från Berlin till Oslo blir två av hennes mest värdefulla tavlor stulna från ett galleri. Desperat försöker hon hitta dem när hon stöter på den osannolika möjligheten att få träffa en av tjuvarna från rånet. Den yrkeskriminella Karl-Bertil Nordland går oväntat med på ett möte, och Barbora blir fascinerad av honom. Hon ber att få måla av honom för ett porträtt. Den osannolika vänskapen mellan en konstnär och tjuven som stulit från henne fångade filmskaparen Benjamin Rees uppmärksamhet och ledde till en dokumentär som prisats på flertalet filmfestivaler världen över.
268273
E-film:Luz - The flower of evil:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Spanska, Svenska, Finska
Hylla: Hk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
I den colombianska skräckfilmen Luz - Flower of Evil möts en skrämmande folksaga och ett westerninspirerat, färgstarkt bildspråk. Den religiösa ledaren El Señor leder ett avskilt samhälle högt upp i bergen. En dag har han med sig en ung pojke som han hävdar är den nya messias, men snart står det klart för både byborna och El Señors tre döttrar att gränsen mellan godhet och ondska inte är fast som de först hade trott. Filmen belönades med pris både för skådespeleri, foto och bästa film vid filmfestivalen i Buenos Aires.
268274
E-film:Guns Akimbo:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Programmeraren Miles (Daniel Radcliffe) har ett tråkigt jobb, saknar sin före detta flickvän Nova och spenderar sin fritid med att, på tryggt avstånd bakom sitt tangentbord, förolämpa internettroll. Men en dag råkar han ge sig på fel person och plötsligt står det en grupp främlingar i hans vardagsrum. Det visar sig att de driver en våldsam internetshow där deltagarna slåss på liv och död på stadens gator medan entusiastiska fans följer dem online, och nu har de bestämt sig för att Miles är deras nästa deltagare. För att motivera honom ytterligare kidnappar de Nova, och Miles som är van vid att fly från sina problem måste nu i stället springa rakt mot dem - med pistolerna i högsta hugg.
268269
E-film:Stalingrad:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Tyska, Svenska, Finska
Hylla: Hf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Level K ;Viddla [distributör]
Vi får följa en grupp tyska soldater under andra världskriget. Filmen inleds i Italien där förbandet återhämtar sig och samlar nya krafter. De får veta att de ska inta staden Stalingrad i Ryssland. Något som blir en betydligt större utmaning för dem än de inledningsvis har trott. Filmen som har vunnit flera priser utsågs bland annat till bästa produktion av Bavarian Film Awards 1993.
268003
E-film:Tesla:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Uppfinnaren Nikola Tesla kämpar med sitt banbrytande elektriska system. Han irriterar sig på sin arbetsgivare Thomas Edisons penningbegär och går sin egen väg med upptäckterna av elektricitet och ljus. Filmen inleds i 1880-talets New York och Teslas europeiska syn på livet krockar med den amerikanska industrialismens framväxt. Han blir så småningom alltmer fast i sina egna tankar. I rollen som Tesla själv ser vi Ethan Hawke.
267847
E-film:Final target:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
När skickliga lönnmördaren Ava börjar ifrågasätta motivet bakom sina uppdrag blir den hemliga organisationen hon arbetar för orolig att hon inte längre är en pålitlig resurs. Efter ett misslyckat uppdrag börjar den alltmer vacklande Ava söka sig tillbaka till den familj hon lämnat flera år tidigare, men inser snart att hon försatt både sig själv om dem i fara när hennes uppdragsgivare bestämt sig för att sopa igen alla spår mellan dem och henne. Plötsligt är det hon som är villebrådet och hon måste göra allt för att för att eliminera hotet mot sig själv och de hon älskar. Oscarsnominerade Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, Molly's Game) spelar huvudrollen som Ava.
267851
E-film:Héraðið:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Isländska, Svenska, Finska
Hylla: Hdcb.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Mjölkbonden Inga bestämmer sig efter makens bortgång för att starta krig mot det kooperativ som styr med maffialiknande metoder i det lilla isländska samhälle där hon bor. Inga är en bestämd och revolutionär person som inte ger sig så lätt. Men motgångarna är flera. Hennes gård är kraftigt skuldsatt och priserna på mjölk pressas allt mer. Hon bestämmer sig för att få med byns övriga bönder på sin sida för att vinna i denna träffsäkra och drabbande film. Mjökkriget har visats på filmfestivalerna i Toronto, Hamburg och Chicago. Det är den isländska regissören Grímur Hákonarson, känd för den Cannesprisade Bland män och får som ligger bakom även denna film.
267852
E-film:The little mermaid:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Under det tidiga 1900-talet reser journalisten Cam tillsammans med hans yngre släkting Elle till Mississippi för att göra ett reportage om en cirkus som påstår sig ha helande vatten. Det är inte första gången Cam fått i uppdrag att skiva om övernaturliga fenomen, men den här gången verkar det finnas ovanligt många vittnen som styrker berättelsen. Cam och Elle beger sig till cirkusen och där upptäcker de något ännu mer otroligt - en livs levande sjöjungfru.
267849
E-film:Thomas & friends - Big world! Big adventures!:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska, Finska
Hylla: uHe/VC
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Loket Thomas har längre drömt om att se världen men det är först när den busiga rallybilen Ace inspirerar honom som han vågar ta steget och lämnar hemmet för det stora äventyret. I full fart över fem kontinenter upptäcker han fantastiska sevärdheter och kulturer och träffar nya vänner, som det kenyanska loket Nia. Thomas & vännerna - Stor värld! Stora äventyr! är filmen som baseras på den populära tv-serien om de förmänskligade fordonen på den brittiska ön Sobor.
267848
E-film:Bayala - ett magiskt äventyr:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska, Finska
Hylla: uHe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Älvornas värld är full av magi, men när drakarna börjar försvinna från kungariket Bayala börjar även magin att bli svagare. Det visar sig att skuggälvan Ophira försöker ta kontroll över magin och ta över hela Bayala genom att stjäla alla drakäggen. Älvprinsessorna upptäcker lösningen på problemet när de hittar ett drakägg. Nu måste de ge sig ut på ett spännande äventyr och ta med sig ägget till drakberget för att det ska kunna kläckas och bli en ny liten drake som kan hjälpa till att fylla världen med magi och stoppa Ophira.
267430
E-film:Möte i Toscana:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Franska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla [distributör]
Den brittiska författaren James har kommit till Toscana för att prata om sin senaste bok som utforskar kopians värde i förhållande till originalet. I publiken sitter den franska konsthandlaren Elle och de båda bestämmer sig för att spendera en dag tillsammans i Toscanas vackra omgivningar. De talar om livet, kärleken, konsten och vad som egentligen kan betraktas som äkta. Men det som börjar som en lättsam och trevlig utflykt avslöjar snart ett nytt djup i deras relation. Både regissören Abbas Kiarostami och Juliette Binoche vann priser vid Filmfestivalen i Cannes och filmen var även nominerad till Guldpalmen.
267429
E-film:71: into the fire:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Koreanska, Svenska
Hylla: Hxk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla [distributör]
Under början av Koreakriget drar de nordkoreanska trupperna, stödda av Kina, skoningslöst fram mot sina sydkoreanska grannar. Vid den strategiskt viktiga floden Nakdong ligger en flickskola som den 11 augusti 1950 hamnar mitt i centrum för den framryckande armén. Sydkoreas huvudstyrka befinner sig på en annan plats och det blir upp till en liten dåligt förberedd grupp unga soldater att hålla linjen mot den övermäktiga fienden. 71 : Into the Fire bygger på verkliga händelser och har hyllats som en stark och avromantiserad skildring av krigets brutalitet.
267418
E-film:Mia and the white lion:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Franska, Svenska, Finska
Hylla: uHe.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
11-åriga Mia flyttar med sin familj till Sydafrika. Där ska hennes föräldrar diva en farm och föda upp lejon. Mia trivs inte i sitt nya hem och för att muntra upp henne får hon en vit lejonunge att ta hand om. Till en början försöker Mia motstå den söta ungens charm, men snart har en djup vänskap utvecklats mellan de båda. Åren går och den lilla lejonungen är snart fullvuxen, men vänskapen består. Då får Mia det fruktansvärda beskedet: hennes pappa har såld hennes vän till en troféjägare. För att rädda honom lämnar hon farmen och de ger sig och ut i vildmarken.
267417
E-film:Vault:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Året är 1975 och i den lilla delstaten Rhodes Island planerar en grupp småkriminella att göra en av de största stötarna i USA:s historia. De tänker råna den inofficiella bank där maffian förvarar pengar och varor till ett värde av mer än 30 miljoner dollar. Men att utmana maffian är inget man gör ostraffat och snart är gruppen plågad av både hotet från maffians hantlangare och en misstro mot varandra. Filmen bygger på den verkliga händelsen som kommit att kallas The Bonded Vault heist och följdes av en mycket lång och kostsam rättsprocess som delvis anses ha underminerat maffians inflytande i regionen.
267416
E-film:24 veckor:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Tyska, Svenska
Hylla: Hf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla [distributör]
Ståuppkomikern Astrid har en framgångsrik karriär, ett lyckligt äktenskap och är gravid med familjens andra barn. Hennes liv är på topp när hon plötsligt får det chockartade beskedet att barnet i hennes mage kommer att födas med grava funktionshinder. Astrid och hennes man Markus måste nu ta det tuffa beslutet om att behålla barnet eller göra en sen abort i 24:e veckan. Med ont om tid måste de ställa sig den svåra frågan: hur kan man besluta över vilket liv som är värt att leva? Filmen nominerades till en Guldbjörn vid Internationella filmfestivalen i Berlin.
267205
E-film:Pappa:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: Ikz Abramovitch, Angelika/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
En personlig dokumentärfilm om saknaden efter en pappa som gick bort för 10 år sedan, men också om rock 'n roll i en tid då allt från väst var förbjudet i Sovjetunionen och musik sågs som propaganda. Omslutna av en tillvaro fylld av glädje, liv och musik bestämmer sig familjen för att flytta till Sverige. Men väl framme förändras pappan och allt fler stråk av sorg blir synliga.
267204
E-film:Mormor, Hitler och jag:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: Ocg/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Carl Johan De Geer bodde som barn i ett par år hos sin mormor, som var övertygad nazist även efter andra världskriget. Långt senare, efter hennes död, har han kommit att fundera över vad det var hos nazismen och Hitler som kunde attrahera mormor. Mormor, Hitler och jag är en kortfilmsklassiker från 2001.
267203
E-film:Hjärtats tidtabell:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Ryska, Svenska
Hylla: Kma/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Bakom en vinröd sammetsgardin i fönstret på en liten plåtkur vid Nevskij Prospekt sitter Ira och kontrollerar att stadens trådbussar går i tid. Hennes arbete är en rest av det kommunistiska systemet där alla skulle ha en sysselsättning. Från hennes gatuhörn så får hon tid att reflektera över staden, människorna och sitt eget liv. Hon har förstått hur snabbt livet kan förändras och med den insikten så ser hon vardagen i ett annat ljus. Med ett vackert foto och en svävande ljudbild så är regissören Lisa Partbys ömsinta porträtt av Ira en skärva av ett liv och en stad i förändring.
267202
E-film:Jamila:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Hon är på väg ut ur hemmet när hon ser kuvertet. Jamilas familj har fått avslag på asylansökan. Hon låtsas inte om det, drar lillasyster med sig till skolan och möter upp kompisarna. Men vart hon än vänder sig ser hon dem plötsligt överallt - poliserna. Filmskaparen Sophie Vukovic ger en drabbande inblick i en uppväxt präglad av ovisshet.

Språk