Studera på biblioteket

Studera på biblioteket

På biblioteket finns studieplatser, studierum, fri nätverksuppkoppling, litteratur och databaser som kan vara till hjälp i dina studier.

Man som sitter vid ett bort och läser i en bok i biblioteksmiljö, foto.

Studierum och studieplatser

Jakobsbergs bibliotek

Nytt: Åldersgräns 15 år.
Det finns 2 bokningsbara studierum med plats för upp till 6 personer i varje rum.
Du måste vara inskriven låntagare för att kunna boka ett studierum.
Du som bokar ansvarar för rummet.
Du kan boka ett studierum i upp till 3 timmar hos personalen på biblioteket och ni behöver vara minst 2 personer som använder rummet. Viktigt att ni är minst 2 personer vid ankomst. 
Är ni mer än 15 minuter sena till den bokade tiden blir rummet fritt för andra att boka.
Du kan boka max två veckor i förväg.

På tysta avdelningen finns flera studieplatser. Har du grupparbete eller behöver prata kan du sätta dig i lokalen Hyllan. På Hyllan finns flera sittplatser.

Biblioteket i Bas Barkarby

Det finns 2 bokningsbara studierum med plats för upp till 4 personer per rum. 
Du måste vara inskriven låntagare för att kunna boka ett studierum.
Rummen kan bokas upp till 2 timmar per dag och tidigast en vecka i förväg. Kontakta personalen för bokning.
På dämpade zoner finns flera studieplatser. Har du grupparbete eller behöver prata kan du sätta dig i lokalen Växthuset där det finns flera sittplatser.

Kallhälls bibliotek

Det finns 2 studierum med drop in. Är ni ett större sällskap eller en förening har ni möjlighet att boka det stora konferensrummet för upp till 30 personer. Kontakta personalen för bokning.

Viksjö bibliotek

Det finns 2 studierum med drop in. Är ni ett sällskap eller en förening har ni möjlighet att kostnadsfritt boka ett mötesrum på Viksjö bibliotek för upp till 10 personer. Kontakta personalen för mer information och bokning.

Sök litteratur till din kurs

Du söker efter den kursbok du behöver genom sökrutan här på webbplatsen. När du hittat boken du behöver kan du reservera den till ditt närmaste bibliotek. Järfälla bibliotek kan inte garantera att vi har den bok du söker efter.

Hjälp att hitta rätt litteratur?

Vi har gjort en sökguide där du får tips och råd hur du kan söka på bibliotekets webbplats för att hitta litteratur till din kurs eller uppsats.
Se sökguiden på Youtube.

Hittar du inte boken du söker i Järfälla kan den finnas på något annat bibliotek i Stockholms län.
Sök på bibliotek i Stockholms län.

Högskole- och universitetsstuderande

Studerar du på högskola rekomenderar vi att du i första hand vända dig till ditt högskole- eller universitetsbibliotek när du söker kurslitteratur. Vi har ett begränsat utbud av kurslitteratur på högskole- och universitetsnivå och det kan vara svårt att göra fjärrlån då efterfrågan ofta är hög på andra bibliotek. Det går heller inte att göra fjärrlån av kurslitteratur på högskolor och universitet där du har tillgång till litteraturen som e-bok via din skola. 

Databaser

Biblioteket har flera databaser som kan vara ett bra komplement till övrig litteratur.

För dig med läsnedsättning

Personer med läsnedsättning har rätt att få sin studielitteratur anpassad till sina behov. Kontakta din skola för mer information om vilket stöd du kan få. Du kan också läsa mer på Myndigheten för tillgängliga medier om vilka hjälpmedel som finns. 
Besök Myndigheten för tillgängliga medier, MTMs webbplats.

Språk