Sommarlov 2021

Sommarlov 2021

I sommar satsar biblioteket på temat "Ut i det vilda". Det blir digitala tävlingar, utomhusaktiviteter och såklart Sommarboken!

Tre ungdomar sitter utanför ett tält i skogen. Två läser och en har just blivit av med sin mobiltelefon till en skata som flyger iväg.

Ut i det vilda med Sommarboken

Sommarbokenpåsarna är slut, men du är välkommen att hämta bokmärken på Jakobsbergs bibliotek. Finns så länge lagret räcker.

Hjälp bibblan att samla in sagoväsen

Rita ett eget väsen och skicka in till biblioteket. Du kan också skriva en kort saga om ett sagoväsen nära dig. Då har du chansen att vinna ett fint bokpris. Alla väsen samlas in under sommaren och presenteras under hösten. Från den 11 juni kan du se filmer på bibliotekets YouTube-kanal där vi söker efter sagoväsen i Nibbleparken, Riddarparken, Kvarnbacken och Ängsjö friluftsområde. Har du sett dem?

När: 11 juni – 18 augusti
Vem: 6-12 år
Var: Bibliotekets YouTube-kanal
Anmälan: Skicka en egen teckning/foto eller kort saga till jakobsberg.bibliotek@jarfalla.se

Sommartävling med bibblan

Tävla i bibblans kluriga sommartävling på temat: ”Hur du överlever i en skog”. Svara rätt på frågorna för en chans att vinna ett fint bokpris. Tävlingen är en del av det nationella läsfrämjande biblioteksprojektet Sommarboken som drivs av Förvaltningen för kulturutveckling/Västra Götalandsregionen. Läs mer på sommarboken.se

När: 11 juni – 19 augusti
Vem: 8-12 år
Var: Gå till sommartävlingen (extern webbplats)

Är du finsktalande? Då kan du göra tävlingen på finska (extern webbplats).

Manusverkstan

För dig som gillar film och att skriva! Träffa bibblan digitalt i sommar och lär dig att omvandla din filmidé till manus. Alla manus filmatiseras av Kulturskolans filmelever under 2021/2022. Här får du inspiration till kursen (YouTube)!

När: 5 juli -20 augusti
Vem: 10 år och uppåt
Var: Digitalt via appen Google Duo
Anmälan: Intresseanmälan skickas till: lovisa.blomberg@jarfalla.se senast den 7 juli.

Sommarpoesi

Du kan lyssna på sommarpoesi på vår sida för Unga. Njut!

Fler aktiviteter i Järfälla

Se alla aktiviteter i Järfälla från olika verksamheter på Järfälla kommuns webbplats.

Låna ljudböcker och e-böcker i sommar

Passa på att låna ljudböcker och e-böcker direkt till mobilen under sommarlovet! Du hittar massor av bra böcker för barn och unga i apparna Biblio och Libby. Det är kostnadsfritt att lyssna eller läsa och du loggar in med personnummer och PIN-kod.
 

Språk

bokstaven f på blå bakgrund  piktogram på kamera på röd bakgrund  Texten YouTube på röd bakgrund  Ikon för Snapchat, gul fyrkant med grönt ansikte i mitten