Förskola / Skola

Förskola / Skola

Alla skolor, förskolor och familjedaghem är välkomna att besöka biblioteket. Vi erbjuder bokprat, bokpaket och lånekort speciellt för förskolor och skolor.

Skolelever

Bokprat och biblioteksbesök 

Alla förskoleklasser blir inbjudna till sitt bibliotek under varje vårtermin. Vi erbjuder bokprat för årskurs 4. Alla skolklasser är välkomna att komma och låna, men vi uppmuntrar alltid att ni ringer och bokar tid först. Det är för att personalen ska kunna hjälpa till på bästa sätt.

Förskolor

Alla förskolor har möjlighet att få ett bibliotekskort utskrivet på förskolan. Lånetiden är då 50 dagar. Kontakta ditt bibliotek för att få ett bibliotekskort. Vi hjälper till med att plocka ihop böcker efter tema till er förskola och skola. Kontakta biblioteket och berätta vilket tema ni jobbar med så ställer vi undan böcker åt er.

Mångspråk

På biblioteket kan du låna ett tvillingpaket. Det är två bilderböcker med samma titel, en på svenska och en på ett annat språk. De språk som vi för närvarande har tvillingpaket på är: arabiska, kurdiska, persiska, turkiska, franska, polska och somali.

Skolor 

Lärare på skolor i Järfälla kan få lärarkort. På lärarkortet kan böcker som ska användas i klassrummet lånas. Skolans rektor måste intyga att skolan ersätter borttappade och skadade medier. Skriv ut och fyll i bibliotekskortblanketten för lärarkort (PDF) eller hämta den på biblioteket.

Kontakta ditt bibliotek för mer information om vad som erbjuds för förskola och skola och för att boka tid för din grupp.

Språk

bokstaven f på blå bakgrund  piktogram på kamera på röd bakgrund  Texten YouTube på röd bakgrund  Ikon för Snapchat, gul fyrkant med grönt ansikte i mitten