Det svarta trädet [Elektronisk resurs] / Tana French ; översättning av Ing-Britt Björklund.

268289
Det svarta trädet [Elektronisk resurs] / Tana French ; översättning av Ing-Britt Björklund.
Det svarta trädet [Elektronisk resurs] / Tana French ; översättning av Ing-Britt Björklund.
Av: French, Tana
Utgivningsår: 2021.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Genre: Thrillers. Romaner.
Förlag: ModernistaElib [distributör]
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Originaltitel: The witch elm
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Toby är en lättsam 28-åring som råkat överraska två inbrottstjuvaren en natt. De misshandlar honom och lämnar honom att dö. Medan han kämpar för att återhämta sig från sina skador drar han sig tillbaka till sin familjs släktgods för att ta hand om sin döende morbror. Men så hittar han en människoskalle i stammen på en gammal alm. När polisutredningen börjar tvingas Toby inse att hans förflutna kanske inte alls är vad han alltid trott.
En av årets bästa deckare. Lotta Olsson, DN Tana French står i en klass för sig som psykologisk spänningsförfattare. Det svarta trädet är hennes bästa roman hittills. Janet Maslin, New York Times En av årets bästa böcker enligt New York Times, NPR, Amazon, The Boston Globe, Vulture, Slate, Elle Toby Hennessy är en framgångsrik 28-åring som lever en sorglös tillvaro och lyckas prata sig ur de flesta knepiga situationer. Men en natt förändras allt. Efter en sen utekväll vaknar han mitt i natten av ett ljud i sin lägenhet och överraskar två inbrottstjuvar. I stället för att fly därifrån misshandlar de båda männen Toby brutalt och lämnar honom att dö. Medan Toby steg för steg börjar återhämta sig från sina skador inser han att hans liv kanske aldrig mer kommer att bli som förut. Angreppet har skakat honom i grunden och det är först när han och flickvännen Melissa söker sin tillflykt till familjens ståtliga släktgods, Ivy House, som han anar en viss ljusning. Men så görs en dag en chockerande upptäckt. Under en lek i trädgården sträcker sexårige Zach - ett av Tobys kusinbarn - in sin hand i en ihålig gammal alm. Till sin fasa ser han att det föremål han fått tag i är en människoskalle. Det makabra fyndet öppnar porten till en länge dold familjehemlighet, med oanade rötter i Tobys barndom. Allt han trott sig veta om sitt förflutna ställs på ända, och med växande obehagskänsla går det upp för Toby att han inte längre kan lita på sina egna minnen. Vem är han, egentligen? Och vem var han den sommar då almen blev en grav? TANA FRENCH är en bästsäljande irländsk-amerikansk thrillerförfattare, vars böcker har belönats med alla av de största internationella priserna för kriminalromaner. Det svarta trädet är hennes senaste, fristående thriller. Fullkomligt förtrollande. Gillian Flynn Tana French är den viktigaste nya spänningsförfattare som kommit fram under de senaste tio åren./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

266729
Av: Lapena, Shari
177154
Av: Marklund, Liza
177160
Av: Marklund, Liza
258653
Av: Constantine, Liv
266066
Av: Rimmer, Kelly
254155
Av: Nykänen, Joni
230105
Av: Högberg, Anne-Lie
230894
Av: Rimmer, Kelly
218675
Av: Modiano, Patrick
177169
Av: Alverfors, Ann-Charlotte
212990
Av: Bergin, Birgitta
265023
Av: Fellowes, Jessica
221250
Av: Olofsson Liljedahl, Erika
242814
Av: Coben, Harlan
230041
Av: Klingberg, Ewa
265247
Av: Norebäck, Elisabeth
222106
Av: Emilsson, Kristin
233833
Av: Hjorth, Vigdis
251658
Av: Wiggs, Susan
243403
Av: Skov, Leonora Christina

Språk

Alex författarlexikon

Loading...