Anhörigboken Alzheimers sjukdom : till alla som lever med sjukdomen, anhöriga och personal / Kukkamariia Valtola Sjöberg.

265506
Anhörigboken Alzheimers sjukdom : till alla som lever med sjukdomen, anhöriga och personal / Kukkamariia Valtola Sjöberg.
Anhörigboken Alzheimers sjukdom : till alla som lever med sjukdomen, anhöriga och personal / Kukkamariia Valtola Sjöberg.
Av: Valtola Sjöberg, Kukkamariia, 1974-
Utgivningsår: [2020].
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Förlag: Vulkan
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
I den här boken berättar anhöriga hur de upplever det att deras nära och käralever med Alzheimers sjukdom. Det är texter som berör på djupet. Som innehåller den djupaste sorg ochkänsla av ensamhet och utsatthet. Men det är också berättelser som vibrerarav kärlek och omsorg om den som är sjuk. Det är livshistorier som lyser upp detabsolut vackraste som fi nns och samtidigt det som är det svåraste att bära, attnågon de älskar lever med en dödlig sjukdom. Ibland finns sjukvården och kommunen med som en hjälpande hand, iblandberättas det om ett samhälle som sviker. Insatser som uteblir. Låg förståelseför de behov som fi nns. Få som lyssnar. Ingen som förstår. Det är med stor generositet anhöriga delar med sig av sina glädjeämnenoch sorger som uppstår i gemenskapen med den som lever med alzheimer. Berättelserna ger en bild av ett samhälle som kan göra mycket mer, som kanstötta och göra bättre samtidigt som dessa anhöriga gör insatser som måstebeskrivas som heroiska. Det är här, på vägen till slutet som allt sätts på sin spets. Kärleken ochsorgen, omsorgen och gemenskapen, allt som fanns som inte längre fi nns ochförlusten av en människa som står framför dig men ändå inte är där. Boken innehåller också fakta om sjukdomen, tips och information och kanmed fördel läsas av både anhöriga, den som själv drabbats av sjukdomen ochpersonal inom bland annat vård och omsorg. Kukkamariia Valtola Sjöberg är författare till boken "Det du gör är farligt! En bok omjämställdhet och lika rättigheter." I den här boken för anhöriga utforskar hon anhörigskapets många olika sidor och använder sina egna erfarenheter som anhörig till en farmor och pappa med Alzheimers sjukdom som drivkraft för arbetet för rättigheter förpersoner med sjukdomen.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

187199
Av: Kellberg, Christina
163263
Av: Oddy, Rosemary
139222
205353
121800
Av: Kilander, Lena
104716
250852
Av: Skog, Margareta
255254
Av: Roca, Paco
214913
Av: Leissner Andersson, Inga
242640
Av: Mitchell, Wendy
138617
Av: Leissner Andersson, Inga
244734
Av: Solheim, Kirsti V
72893
Av: Jekander, Anita
172420
Av: Polmé, Ola
163667
Av: Kingbrandt, Yvonne

Språk

Alex författarlexikon

Loading...