Stjärnlösa nätter [Elektronisk resurs] : [en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv] / Arkan Asaad.

216056
Stjärnlösa nätter [Elektronisk resurs] : [en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv] / Arkan Asaad.
Stjärnlösa nätter [Elektronisk resurs] : [en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv] / Arkan Asaad.
Av: Asaad, Arkan
Utgivningsår: [2012?].
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Upplaga: [Ny utg.].
Genre: Skönlitteratur. Romaner.
Förlag: A Nice Noise :Elib [distributör]
Anmärkning:
Fortsättes av: Blod rödare än rött.
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Speltid: 5 tim., 51 min.
Inläsare: Arkan Asaad.
Ljud
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
EXTRA! Författarintervju - Storyn bakom boken! Stjärnlösa nätter är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàr ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld. Stjärnlösa nätter handlar om Amàr som växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj, med en starkt dominerande far. När han är arton år beger sig familjen på en bilsemester till släkten i Irak. Det är första gången på många år som de reser tillbaka, och alla har höga förväntningar. När de är på plats efter en strapatsrik bilfärd genom Europa blir det en rad smärre kulturkrockar. För Amàr, som flyttat hemifrån i Sverige är det till exempel naturligt att ställa sig vid diskbänken, men han blir bortmotad av de kvinnliga släktingarna med fniss och förebråelser. Amàr är först väldigt glad att återse sin jämnåriga kusin Amina. Men får en chock när det står klart att hans far över hans huvud bestämt att de ska gifta sig. Amàr klarar inte trycket från släkten och går med på giftermålet, men ångrar sig. Då utbryter det verkliga helvetet. Arkan Asaad skriver ogarderat, charmigt, väldigt kul och väldigt sorgligt. I Stjärnlösa nätter får vi för första gången ta del av en hederskultur från en ung mans synvinkel. Vore jag svensklärare på jakt efter skönlitteratur att sätta i händerna på tonårskillar som aldrig läser, då skulle jag pröva Arkan Asaads Stjärnlösa nätter . Den är så spikrakt och enkelt skriven att jag drar i mig den på en enda inandning. Jag varken kan eller vill sluta läsa fast det gör ont. Sydsvenskan Stark historia får Arkan Asaads debut att leva DN ... han har ett eget, levande språk och en verkligt bra berättelse, det räcker långt. Ingrid Elam Angelägen roman om rätten att välja sitt liv SvD klaustrofobiskt spännande - och angelägen Tidningen VI/Innehållsbeskrivning från Elib.
Amàr tillhör en kurdisk familj med rötterna i Irak och växer upp i en svensk småstad. När han är arton år åker familjen på semester i Irak. Efter en tid förstår Amàr att fadern har bestämt att han ska gifta sig med den jämnåriga kusinen Amina. När han motsätter sig bryter helvetet ut.

En bok att sträckläsa! "Stjärnlösa nätter" bygger på verkliga händelser och berättar om hederskultur ur en killes perspektiv. Om rätten att själv få välja hur man vill leva sitt liv. Boken är både sorglig och rolig och passar både ungdomar och vuxna.
2012-09-06
kerstinpe

Andra titlar av samma författare

230659
Av: Asaad, Arkan
247577

Liknande titlar

232275
Av: Hayes, Rosemary
245257
Av: Harrison, Dick
265266
Av: Pirzadeh, Zinat
230659
Av: Asaad, Arkan
181368
Av: Bannerhed, Tomas
216071
Vi
Av: Nicholls, David
207444
Av: Beijer, Sandra
260770
Av: Dielemans, Jennie
246209
Av: Ventrella, Rosa
204102
Av: Ackebo, Lena
242031
Av: Willows, Elin
181313
Av: Naseh, Negar
216067
Av: Naseh, Negar
222356
Av: Naseh, Negar
218544
Av: Desai, Anita
229505
Av: Ackebo, Lena
220322
Av: Hintze, Pia
226687
Av: Bergvall, Helga
225150
Av: Bergvall, Helga

Språk

Alex författarlexikon

Loading...