Nytt bibliotek i BAS Barkarby

Biblioteket i Bas Barkarby

Det nya biblioteket i Bas Barkarby är öppet måndag-lördag varje vecka.

Barndelen av biblioteksrummet. Böcker står i trågar och utanför fönstret syns Barkarbystaden.

Biblioteket i Bas Barkarby

I det nya biblioteket i Bas Barkarby vill vi skapa en attraktiv mötesplats med inspirerande läsning och livslångt lärande. Här kan människor träffas, utveckla sina digitala kunskaper och inspireras.

Biblioteket som ligger centralt i Barkarby har två våningar. På första våningen finns bland annat barnavdelningen med sagorum. På den övre våningen finns en tyst avdelning, skönlitteratur för vuxna, böcker för unga, tidningshörna och studierum. Samt en stor föreläsningssal där vi bland annat kommer anordna kurser för dig som tillsammans med andra vill lära dig mer om digital teknik.

På biblioteket i Bas Barkarby har du tillgång till fritt Internet, datorer, surfplattor och utskriftsmöjligheter. På plats kan du delta i olika aktiviteter som bokcirklar, sagostunder, högläsning och möjlighet att prova olika digitala verktyg för kommunikation och skapande. Biblioteket har en seniorprofil, vilket innebär att vi kommer att ha lite extra verksamhet för dig som är senior. Vi kommer även att satsa på uppsökande verksamhet som att komma hem med böcker till dig som inte har möjlighet att besöka oss.

Hitta hit

Adressen är: Bällstaågatan 18, 177 45 Järfälla (Barkarbystaden). Busshållplats: Barkarby station övre.
Parkering: 1 timmes fri parkering per dag. Läs mer om parkering i Bas Barkarby.

Bas Barkarby ligger intill E18 i Barkarby. Från Barkarby station tar det cirka 10 minuter att gå till Bas. Från Stora Torget (torget med drakarna) i Barkarbystaden kan du ta bussen till Enköpingsvägen. Om du går du tar det cirka 8 minuter. Framöver kommer du att kunna ta dig hit med en kort promenad från tunnelbana och genom ingången direkt från Veddestabron.

Biblioteket i Bas Barkarby på Instagram

Följ biblioteket i Bas Barkarby på Instagram för aktuella uppdateringar från det nya biblioteket.

Järfälla kommun i Bas Barkarby

Du hittar flera av kommunens verksamheter i Bas Barkarby, som en konsthall, gymnasiet och kulturskolan. Se alla kommunens verksamheter i Bas Barkarby.

Barkarby bibliotek

Den planerade stängningen av biblioteket i Barkarby tidigarelades ett år och biblioteket är nu permanent stängt. Läs mer här. 

Varför flyttar Herresta och Barkarby biblioteks verksamheter till Bas Barkarby?

Herresta bibliotek var ett litet bibliotek som låg i Herrestaskolan och stängde i oktober 2021. Lokalytan var cirka 250 kvm och biblioteket har nu vuxit ur sina lokaler. Biblioteket i Barkarby har sedan 3-4 år tappat besökare och det är färre lån än tidigare. Genom flytten till Bas kan vi erbjuda ett större bibliotek med generösa öppettider och mer aktiviteter. Närheten till kollektivtrafik, tätortscentrum, skolor och arbetsplatser gör att platsen blir relevant för många och enkel att ta sig till på sikt. Förutom biblioteket finns även bland annat konsthall, kulturscen, gymnasium, företagskontor och restaurang i Bas Barkarby.

Vad tycker Järfällabor

Flera av er har under planeringsarbetet varit med i workshops, samtal och andra aktiviteter för att berätta om vad som är viktigt för er på biblioteket. På sidan Vad tycker Järfällabor kan du läsa mer om vad andra tycker. 

Språk