Jakobsberg

Jakobsbergs bibliotek

Välkommen!

Jakobsbergs bibliotek är Järfälla kommuns huvudbibliotek. Det ligger en trappa upp i gallerian i Jakobsbergs Centrum. Hiss finns. Du kan läsa och låna böcker, tidningar och tidskrifter, språkkurser, TV-spel och filmer på biblioteket. För barn och unga har vi även spel som schack och fia med knuff, pussel, ipad-hörna och en dockteater. Du kan låna dator för ordbehandling, internet och släktforskning. Det finns två studierum och en tyst avdelning med många sittplatser. Biblioteket har trådlöst nätverk som du använder kostnadsfritt.

I biblioteket finns Konsthallen med många intressanta utställningar. Läs mer om årets utställningar.

Hyllan är samlingssalen på Jakobsbergs bibliotek. Den kan bokas av föreningar som vill arrangera program för allmänheten. Lokalen används oftast till föredrag, utställningar samt för sång- och musikuppträdanden.

Tillgänglighet

Parkering

Parkering med stora parkeringsrutor finns utanför centrumgallerian på Tornérplatsen 30.

Entré

Bibliotekets entré ligger inne i köpcentrumet. För att komma in i biblioteket finns hiss. Bemannad informationsdisk finns rakt fram till vänster när du kommer in i biblioteket.

Toalett

Det finns tre toaletter varav en av dem är extra rymlig.

Övrigt

Det finns förstoringsglas att låna i informationsdisken. De publika datorerna har inbyggd funktion för att förstora eller förminska text. Hörslinga finns i bibliotekets samlingslokal Hyllan.

Språk