IT-hjälp

IT-hjälp

Om du behöver hjälp med att använda din dator, surfplatta eller mobiltelefon är du välkommen till biblioteket.

Två händer som pekar på en datorskärm. Foto.

Hjälp vid datorn på biblioteket

Bas Barkarby

Har du frågor som rör dator, smarta mobiler, internet, surfplattor, bibliotekets e-tjänster och annat digitalt? Du kan få hjälp av bibliotekspersonal på biblioteket i Bas Barkarby med din teknik. Det är bibliotekets personal som håller i vägledningen, så vi kanske inte kan svara på alla dina frågor, men tillsammans kommer vi en bit på vägen! Ta med din mobil, surfplatta eller dator.
Du kan även boka personlig vägledning à 30 minuter. Du kan mejla, ringa eller besöka oss för att boka tid.

När: Drop-in varje torsdag klockan 13:00–15:00 med start 12 januari.
Var: Biblioteket i Bas Barkarby
E-post: basbarkarby.bibliotek@jarfalla.se
Telefonnummer: 08-580 286 02

Kallhälls bibliotek

Du kan få hjälp att använda dator, mobiltelefon eller surfplatta. För att boka tid för IT-hjälp, kontakta biblioteket via mejl kallhall.bibliotek@jarfalla.se eller telefonnummer 08-580 296 66. Du är även välkommen att boka en tid hos vår personal på Kallhälls bibliotek.

Jakobsbergs bibliotek

Säg till personalen så hjälper vi dig! Vi sitter vid varsin skärm men ser samma bild. På det sättet kan vi fortfarande hålla avstånd.

Låna hem en surfplatta

Du som är 65 år och äldre kan kostnadsfritt låna en surfplatta på biblioteken i Jakobsberg, Kallhäll och Bas Barkarby med ditt bibliotekskort. Med surfplattan kan du bland annat ringa videosamtal, surfa på internet, lyssna på ljudböcker och mycket mer. Det medföljer instruktioner.

Vill du ha hjälp att använda surfplattan kan du som är 75 år+ boka en tid för hembesök av kommunens digitala hemguide Oscar. Ring för att boka 08-580 291 59.

Seniorsurfarskolan

Konkreta tips på hur du navigerar i den digitala djungeln.

Besök UR:s webbplats för att se filmerna.

Språk