Information med anledning av coronaviruset

Järfälla bibliotek följer händelseutvecklingen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. När förändringar görs i bibliotekets verksamhet så uppdaterar vi det på den här sidan.

Sidan är senast uppdaterad: 2021-03-30 klockan 09.50.

Biblioteken öppna med begränsade öppettider

Biblioteken är öppna för korta nödvändiga ärenden. Meröppet fortsätter att vara stängt.

Det här kan du göra på biblioteket

• Låna och återlämna.
  • Hämta ut dina reserverade böcker. Du reserverar böcker här på webbplatsen under Mina sidor. Du får ett meddelande av biblioteket när boken finns att hämta.
  • Använda bibliotekets datorer i max 15 minuter för nödvändiga ärenden.

Det här är ditt ansvar när du besöker biblioteket

• Håll ditt ärende kort, max 15 minuter.
  • Besök bara biblioteket om det är nödvändigt.
  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Håll avstånd till andra.

Se aktuella öppettider

Det här gäller för dina lånade böcker

• Böcker kan lånas om tre gånger, det gör du under Mina sidor. Det går inte att låna om böcker som är reserverade.
  • Du kan lämna tillbaka dina böcker i bokinkasten på biblioteken i Jakobsberg och Herresta. I Viksjö är bokinkastet öppet måndag - fredag.
  • Järfälla bibliotek tar inte ut någon förseningsavgift på böcker eller andra medier som återlämnas senast 3 maj, men lämna gärna tillbaka din bok så fort du har möjlighet så att andra kan låna den.

Programaktiviteter på biblioteket

Evenemang och publika program är inställda eller genomförs digitalt fram till 31 mars 2021. Vi uppdaterar information om aktiviteter i evenemangskalendern.

Använd biblioteket hemifrån

I e-biblioteket hittar du information om hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker samt streamar film kostnadsfritt hemifrån. Från den 2 februari 2021 återgår vi till tre e-lån för e-böcker och e-ljudböcker i veckan. Detta gäller för appen Biblio.

Hemleverans

Tillhör du riskgrupp eller är du över 70 år? Då kan vi komma med böcker hem till dig. Du kan också hämta din bok utomhus utanför biblioteket efter överenskommelse.
Jakobsberg: Vi levererar böcker måndag-torsdag på eftermiddagen i mån av tid och personal. Ring 08-580 291 59 eller mejla jakobsberg.bibliotek@jarfalla.se.
Barkarby, Herresta (Barkarbystaden), Viksjö och Kallhäll: Vi levererar böcker hem till dig efter överenskommelse och förutsättning.  Kontakta ditt närmaste bibliotek för bokbeställning.

Samlad information från Järfälla kommun med anledning av coronaviruset

Järfälla kommuns webbplats, jarfalla.se uppdateras löpande med information om händelseutvecklingen. Där hittar du också information från ansvariga myndigheter.