Information med anledning av coronaviruset

Information med anledning av coronaviruset

Järfälla bibliotek följer händelseutvecklingen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. När förändringar görs i bibliotekets verksamhet så uppdaterar vi det på den här sidan.

Sidan är senast uppdaterad: 2020-09-25, klockan 12.00.

Öppettider

Från 28 september får Meröppet i Kallhäll och Barkarby generösare öppettider. Med start 3 oktober kommer biblioteken i Jakobsberg och Viksjö att ha öppet på lördagar. Aktuella öppettider hittar du under Kontakt och öppettider.

Biblioteket som studieplats

Med anledning av coronaviruset har biblioteket inte kunnat hålla alla studierum öppna som vanligt. Läs mer om att studera på biblioteket.

Information till förskolor och skolor

Med anledning av coronaviruset, måste gruppbesök från skola och förskola förbokas. Vi har avsatt tid innan öppning, så besöket ska kunna genomföras så säkert som möjligt för både barn och personal. Läs mer om att besöka biblioteket med skola eller förskola.

Pausa din reservation

Har du reserverat en bok men kommer inte ha möjlighet att hämta den kan du frysa ditt reservationskonto en tid. Då behåller du din plats i kön under tiden du pausat reservationen. Logga in på din användare här på webbplatsen. Under Mina sidor hittar du Mina uppgifter. Där klickar du på Frys reservationer under viss tid.

Bokombud för äldre och riskgrupper

Är du över 70 år eller befinner dig i en riskgrupp kan du skicka ett ombud till Jakobsbergs bibliotek för att låna böcker. Ring Jakobsbergs bibliotek för att göra en bokbeställning och för information om hur du och ditt bokombud ska gå tillväga.

Jakobsbergs bibliotek, 08-580 291 59

Programaktiviteter på biblioteket

Evenemang och publika program genomförs digitalt eller corona-anpassat och utifrån rådande restriktioner. Program kan ställas in på kort varsel. Vi uppdaterar information om aktiviteter i evenemangskalendern.

Stanna hemma om du är sjuk

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med förkylningssymtom att stanna hemma och avstå sociala kontakter för att inte smitta andra. Det är viktigt att du som har symtom som feber och hosta följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och inte vistas i bibliotekets lokaler. 

Använd biblioteket hemifrån

I e-biblioteket hittar du information om hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker samt streamar film kostnadsfritt hemifrån. Från den 1 april har vi utökat antal e-lån från två till tre e-böcker och e-ljudböcker i veckan.

Samlad information från Järfälla kommun med anledning av coronaviruset

Järfälla kommuns webbplats, jarfalla.se uppdateras löpande med information om händelseutvecklingen. Där hittar du också information från ansvariga myndigheter.

Språk