Information med anledning av coronaviruset

Järfälla bibliotek följer händelseutvecklingen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. När förändringar görs i bibliotekets verksamhet så uppdaterar vi det på den här sidan.

Sidan är senast uppdaterad: 2021-01-13, klockan 15.10.

Biblioteken stängda till 24 januari 2021

Med anledning av skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19, har Järfälla kommun beslutat att hålla biblioteken stängda fram till 24 januari 2021.

Behåll lånade böcker tills biblioteken öppnar igen

•    Böcker kan lånas om fyra gånger, det gör du under Mina sidor. Det går inte att låna om böcker som är reserverade.
•    Behåll helst lånade böcker och andra medier tills biblioteken öppnar igen. Det kan du göra trots att boken inte går att låna om igen. Du som ändå vill lämna tillbaka dina böcker kan göra det i bokinkasten på biblioteken i Jakobsberg och Herresta. I Viksjö är bokinkastet öppet måndag-fredag klockan 12-16.
•    Järfälla bibliotek tar inte ut någon förseningsavgift på böcker eller andra medier som återlämnas senast 28 februari.

Reservationer

Du kan inte reservera böcker och andra medier som finns inne på biblioteket. Det är inte heller möjligt att hämta ut dina reservationer förrän biblioteken öppnar igen. Din reservation ligger kvar i lånesystemet.

Programaktiviteter på biblioteket

Evenemang och publika program är inställda eller genomförs digitalt fram till 24 januari 2021. Vi uppdaterar information om aktiviteter i evenemangskalendern.

Använd biblioteket hemifrån

I e-biblioteket hittar du information om hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker samt streamar film kostnadsfritt hemifrån. Från den 1 april 2020 har vi utökat antal e-lån från två till fem e-böcker och e-ljudböcker i veckan. Detta gäller för appen Biblio.

Samlad information från Järfälla kommun med anledning av coronaviruset

Järfälla kommuns webbplats, jarfalla.se uppdateras löpande med information om händelseutvecklingen. Där hittar du också information från ansvariga myndigheter.