Information med anledning av coronaviruset

Järfälla bibliotek följer händelseutvecklingen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. När förändringar görs i bibliotekets verksamhet så uppdaterar vi det på den här sidan.

Sidan är senast uppdaterad: 2021-07-16 klockan 15.03.

När du besöker biblioteket

Från måndag den 28:e juni gäller sommartider och biblioteken i Barkarby, Herresta, Kallhäll och Viksjö är stängda.

Läs mer om sommarens öppettider och lånetider.

Det här är ditt ansvar när du besöker biblioteket, oavsett om du är vaccinerad eller inte

• Håll 2 meters avstånd till andra.
  • Håll ditt ärende kort.
  • Stanna hemma om du är sjuk.

Hjälp vid datorn i Jakobsberg

Nu kan du som besöker Jakobsbergs bibliotek få hjälp vid datorn. Det får du coronasäkert genom ett videosamtal. Säg till personalen att du vill ha hjälp och sätt dig vid datorn som har en surfplatta. Gäller onsdag – torsdag klockan 13.00-15.00.

Det här gäller för dina lånade böcker

• Under sommaren gäller längre lånetider än vanligt.
  • Böcker kan lånas om tre gånger, det gör du under Mina sidor. Sen måste du återlämna dem. Det går inte att låna om böcker som är reserverade.
  • Du kan lämna tillbaka dina böcker på biblioteket i Jakobsberg. Bokinkastet är öppet när biblioteket är stängt.
  • Lämna gärna tillbaka din bok så fort du har möjlighet så att andra kan låna den.

Programaktiviteter på biblioteket

Evenemang och publika program är inställda eller genomförs digitalt tills vidare. Vi uppdaterar information om aktiviteter i evenemangskalendern.

Använd biblioteket hemifrån

I e-biblioteket hittar du information om hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker samt streamar film kostnadsfritt hemifrån.

Hemleverans av böcker

Tillhör du riskgrupp eller är du över 70 år? Då kan vi komma med böcker hem till dig. Du kan också hämta din bok utomhus utanför biblioteket efter överenskommelse.
Jakobsberg: Vi levererar böcker måndag-torsdag på eftermiddagen i mån av tid och personal. Ring 08-580 291 59 eller mejla jakobsberg.bibliotek@jarfalla.se.
Barkarby, Herresta (Barkarbystaden), Viksjö och Kallhäll: Vi levererar böcker hem till dig efter överenskommelse och förutsättning.  Kontakta ditt närmaste bibliotek för bokbeställning.

Samlad information från Järfälla kommun med anledning av coronaviruset

Järfälla kommuns webbplats, jarfalla.se uppdateras löpande med information om händelseutvecklingen. Där hittar du också information från ansvariga myndigheter.