Barkarby

Meddelande

Information om bibliotekets verksamhet

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för Stockholm, har Järfälla kommun beslutat om begränsat öppethållande och verksamhet på biblioteken, fram till 15 januari 2021. Under perioden som de skärpta råden gäller uppmanar vi alla att inte besöka oss om det inte är nödvändigt. Information med anledning av coronaviruset.

Tisdag den 1 december stänger Barkarby och Herresta bibliotek klockan 15.00.

Barkarby bibliotek

Välkommen!

Barkarby bibliotek ligger nära stationen med pendeltåg och bussar. Här kan du läsa och låna böcker, filmer, språkkurser, tidningar och tidskrifter, eller sitta och plugga. På barnavdelningen finns en tågbana i trä, pussel, pennor och papper, ett pippihus med små dockor samt en låda med mjukdjur. På ungdomsavdelningen har vi ett bord i schackmönster för spel. Du kan låna dator för ordbehandling, internet och släktforskning, göra utskrifter och scanna.

Meröppet

Barkarby bibliotek är ett Meröppet-bibliotek. Det innebär att du som registrerad meröppetlåntagare kan besöka biblioteket utanför ordinarie öppettider, alla dagar i veckan.

Tillgänglighet

Parkering

Parkering med flera stora parkeringsrutor finns vid Barkarbykiosken, cirka 500 meter från biblioteket.

Entré

Biblioteket delar entré med ett servicehus. Biblioteket ligger till vänster i entrén. Bemannad informationsdisk finns rakt fram när du kommer in i biblioteket. 

Toalett

En tillgänglighetsanpassad toalett finns utanför bibliotekets entré.

Övrigt

Det finns förstoringsglas att låna i informationsdisken. De publika datorerna har en inbyggd funktion för att förstora eller förminska text. 

Språk