Vi erbjuder

Allmän information

Välkommen till Järfälla bibliotek! I kommunen finns fyra bibliotek, Jakobsbergs bibliotek som är huvudbibliotek samt biblioteken i Bas Barkarby, Kallhäll och Viksjö. Med ditt bibliotekskort kan du kostnadsfritt låna böcker, e-böcker och mycket mer på biblioteket eller från e-biblioteket. I kalendern ser du bibliotekens alla evenemang.

Kvinna som sitter vid ett bord och ler till kameran, bokhyllor i bakgrunden, foto

Vad kan du göra på biblioteket?

På Järfälla bibliotek kan du låna böcker, ljudböcker, e-böcker, e-ljudböcker, tidskrifter samt språkkurser på många språk. Vi har också filmer och tv-spel. På Jakobsbergs bibliotek kan du läsa digitala dagstidningar från olika länder. Det finns studieplatser för dig som studerar. Du kan låna en dator eller använda bibliotekets trådlösa nätverk (wifi).  På hyllan Träna svenska finns böcker på lätt svenska och språkkurser i svenska. Biblioteket ordnar program för barn och vuxna, till exempel sagostunder, språkcaféer och författarbesök.

Bibliotekskort

För att låna böcker och annat behöver du ett ansöka om ett bibliotekskort. Kortet är gratis och det kostar inget att låna. Ta med dig legitimation till biblioteket så får du ett kort. Till kortet hör en PIN-kod som du väljer själv.

Reservera

Du kan reservera (köa för) böcker som är utlånade. Biblioteket meddelar dig med post eller e-post när de finns att hämta.

Mina sidor

Mina sidor loggar du in för att se vad du har lånat och reserverat. Där kan du låna om böckerna, om ingen annan står i kö.

Kan du inte komma till biblioteket?

Om du är gammal eller sjuk kan biblioteket skicka hem böcker till dig. Det kallas Boken kommer. Kontakta biblioteket om du vill veta mer om Boken kommer.

Återlämning

Du kan lämna tillbaka Järfälla biblioteks böcker på alla våra bibliotek, oavsett vilket av våra bibliotek du har lånat på (Exempel: En bok du har lånat i Viksjö kan du lämna tillbaka i Jakobsberg). Hos oss kan du inte lämna böcker som tillhör andra bibliotek, exempelvis böcker från Stockholms stadsbibliotek.

Hittar du inte vad du söker?

Vi listar utbud och tjänster i alfabetisk ordning (A-Ö).

Språk