Öppettider och lånetider sommar 2021

Under perioden 28 juni – 15 augusti har biblioteken sommaröppettider. Från den 31 maj kan du låna böcker och andra medier lite längre tid än vanligt.

Bokhög ligger på ett bord, bredvid står en blombukett och en kopp kaffe.

Det här gäller på biblioteken i sommar

Under perioden 28 juni – 15 augusti har biblioteken sommaröppettider. Du kan låna och lämna böcker eller använda bibliotekets datorer. Pandemin är inte riktigt över än, så tänk på att hålla ditt besök kort.

Läs mer om vad som gäller när du besöker biblioteket på sidan Information med anledning av coronaviruset.

Jakobsbergs bibliotek (28 juni – 15 augusti)

måndag 11 – 18
tisdag - fredag 11 – 17
lördag - söndag STÄNGT

Biblioteken i Barkarby, Herresta, Kallhäll och Viksjö är stängda 24 juni – 15 augusti. Meröppet i Kallhäll och Barkarby är stängt.

Sommarlån

Under sommaren gäller längre lånetider än vanligt. Böcker du lånar från den 31 maj lämnar du tillbaka i augusti. Vid omlån och vid reservationskö är lånetiden 28 dagar. Lånetiden för tidskrifter, film, musik och tv-spel är 28 dagar, för snabblån 7 dagar. Lånetiden för e-böcker/e-ljudböcker är 28 dagar. För e-film är lånetiden 48 timmar.

Reservationer

Om du är bortrest i sommar eller inte har möjlighet att hämta reserverade böcker, kan du pausa dina reservationer.
1. Logga in på bibliotekets webbplats.
2. Klicka på ’Mina sidor’ och sedan på ’Mina uppgifter’.
3. Välj ’Frys reservationer under viss tid’ och ange perioden.
4. Spara.

Från och med onsdag 23 juni kan du inte reservera böcker och andra medier på biblioteken i Barkarby, Herresta, Kallhäll och Viksjö. Jakobsbergs biblioteks böcker och andra medier kan reserveras hela sommaren. Den 23 juni är sista dagen innan sommarstängt att hämta ut dina reserverade böcker och andra medier på biblioteken i Barkarby, Herresta, Kallhäll och Viksjö. Under perioden 28 juni – 15 augusti hämtar du istället dina reservationer på Jakobsbergs bibliotek.