Film

Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

266918
E-film:Café de Flore:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Franska, Svenska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla [distributör]
Att läka ett brustet hjärta är inte lätt. Ibland tar det en livstid eller två. Café de Flore är en skildring om att offra allt, om den euforiska, uppslukande, tragiska, ungdomliga och tidlösa kärleken. Filmen berättas via två parallella spår, ett med den ensamstående modern (Vanessa Paradis) och hennes hängivenhet till sin son med Downs syndrom i sextiotalets Paris, och den andra med en känd DJ (Kevin Parent) som försöker dela sin uppmärksamhet mellan en ny kärlek, sina unga döttrar och sin ex-fru som sörjer det upplösta förhållandet i dagens Montreal.
266916
E-film:Control:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla [distributör]
Den biografiska långfilmen Control skildrar brittiska bandet Joy Divisions sångare Ian Curtis och hans korta, tragiska liv. Trots bandets framgångar plågades Curtis av depression, svår epilepsi och skuldkänslor mot sin fru som han svikit upprepade gånger. Bara 23 år gammal tog han sitt liv. Filmens regissör, musikfotografen Anton Corbijn, nådde världsberömmelse när han dokumenterade band som U2, R.E.M. och Nirvana, men hans karriär började redan England i slutet av 1970-talet där han bevittnade början på den spännande musikaliska smältdeg som Manchester kom att bli. Filmen baserar han på Ians fru Deborahs självbiografi Touching from a distance tillsammans med sina egna erfarenheter, allt skildrat med ett poetiskt svartvitt foto.
266915
E-film:I saw the devil:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Koreanska, Svenska
Hylla: Hxk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla [distributör]
Den koreanska hämndthrillern I saw the Devil fick mycket uppmärksamhet 2010 när den kom ut. Den hemliga agenten Kims gravida flickvän faller offer för en brutal seriemördare, och tack vare att hennes far var pensionerad polischef får Kim tillgång till listan över misstänkta. Han bestämmer sig för att själv söka upp de misstänkta i jakten på hämnd, något som tar honom djupt ner i en våldsspiral och tvingar honom att bli den ondska han gett sig ut för att stoppa. Filmens regissör Jee-woon Kim (The Good, the Bad, the Weird, A Tale of Two Sisters) blev tvungen att klippa om filmen för att få lov att släppa den i Sydkorea på grund av det grova våldet, men trots detta prisades filmen på ett flertal filmfestivaler runt om i världen.
266917
E-film:Cell 211:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Spanska, Svenska
Hylla: Hk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla [distributör]
Juan Oliver har fått arbete som vakt på ett fängelse och bestämmer sig för att komma en dag tidigare än avtalat för att visa framfötterna, ett beslut han kommer att ångra djupt. Under en rundtur på fängelset råkar han ut för en olycka som slår honom medvetslös och när han vaknar upp igen upptäcker han att fångarna tagit över fängelset. När han inser att han är den enda vakten kvar i byggnaden tar han ett snabbt beslut och låtsas vara en av fångarna. Snart befinner han sig i ett spel med höga insatser när han navigerar mellan att hålla sig väl med de andra fångarna utan att själv gå över gränsen. Det spanska actiondramat Cell 211 vann bästa film av den spanska kritikerkåren 2010 och hela åtta Goyapriser, bland annat för bästa film, regi och skådespelarinsatser.
266562
E-film:Crown Vic:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Nick Holland är nyutexaminerad polis i Los Angeles när han ska göra sitt första nattskift. Han paras ihop med en erfaren veteran vid namn Ray Mandel, och tillsammans ger de sig ut på stadens gator. De båda polisernas olika personligheter krockar direkt då Nick tror sig kunna göra skillnad med sin insats medan Ray helt har gett upp sådana tankar och tenderar att lösa hotfulla situationer med våld. Nattens arbete blir tufft med allt från bilbränder till bankrånare som mördat poliser till kidnappningen av en liten flicka som leder till att de måste kämpa mot klockan för att hinna rädda henne.
266561
E-film:Wildland:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Danska, Svenska, Finska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Efter att hennes mor dött i en bilolycka måste 17-åriga Ida flytta in hos sin moster Bodil som hon inte tidigare haft någon relation med. Till en början känner Ida sig trygg och hemma i den nya familjen, men snart börjar hon förstå vad Bodil och hennes söner egentligen försörjer sig på: att låna ut pengar för att sedan driva in dem med våld. Ida blir allt mer delaktig i den kriminella verksamheten, och snart inser hon varför hennes mor valt att bryta kontakten med sin syster. Danska dramat Kød & blod var en av filmerna som lyftes på Internationella filmfestivalen i Berlin 2020.
266278
E-film:Leap of faith - William Friedkin on The exorcist:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Imb/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
En av de mest refererade och tongivande filmerna inom skräckgenren är den tvåfaldigt oscarsbelönade klassikern Exorcisten från 1973. I Leap of faith: William Friedkin on The exorcist tar regissören själv oss med in i den tankeprocess och inspiration som låg bakom filmen. Han utforskar mysterierna bakom tro och öde, beskriver de nyanserade aspekterna inom filmskapandet och vilka filmer och böcker som legat till grund för hans eget skapande. Filmen nominerades till pris för bästa dokumentär om filmskapande vid filmfestivalen i Venedig 2019.
266279
E-film:Livets bästa år:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska, Finska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
I Claude Lelouchs film En man och en kvinna från 1966 träffar vi första gången Anne (Anouk Aimee) och Jean-Louis (Jean-Louis Trintignant) och får följa med under deras kärlekshistoria. Filmen hyllades som en del av den nya franska vågen och belönades med både en Oscar och Guldpalmen i Cannes. I Livets bästa år återvänder Lelouch till berättelsen om paret mer än femtio år senare. Jean-Louis är nu en gammal man som är på väg att försvinna in i sin demens. Men när sonen upptäcker att minnena av Anne verkar hålla honom kvar, söker han upp sin fars stora kärlek i livet.
266280
E-film:Juice:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Finska, Svenska
Hylla: Hub.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Finska musikern Juice Leskinen stod i centrum för den musikrörelse som under 1970-talet började sjunga pop och rock på det egna modersmålet. Hans texter har hyllats för sina poetiska kvaliteter och en melankoli som togs emot väl av det finska folket. Filmen Juice är baserad på hans liv och blev en succé i hemlandet där den fick hela åtta Jussinomineringar och vann tre av dem.
266281
E-film:Jexi:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Phil (Adam Devine) är helt beroende av sin mobiltelefon. Han tackar nej till alla vänner som vill träffa honom offline och en romantisk partner finns inte ens på kartan. När hans älskade telefon plötsligt går sönder skyndar han till affären för att skaffa en ny. Den nya telefonen kommer med den oväntade AI-funktionen Jexi, en virtuell assistent som tar sig friheten att helt göra om hans liv och börjar boka in möten och roliga aktiviteter med vänner och potentiella flickvänner. Men när Phil börjar uppskatta sitt nya liv mer än tiden med sin telefon känner sig Jexi övergiven och justerar återigen hans liv.
266282
E-film:Husdjursligan:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska, Finska
Hylla: uHce/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Den herrelösa hunden Roger bor i den hypermoderna staden Robo City där allt styrs av teknik och robotar. Hans liv är fritt och enkelt, men när robotarna plötsligt gör uppror och försöker ta över kontrollen av staden måste Roger söka hjälp på oväntade ställen. Han slå sig ihop med den bortskämda tamkatten Belle och en rad andra husdjur som nu måste arbeta tillsammans trots sina motsättningar för att rädda sin stad.
266275
E-film:Vi två:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska
Hylla: Hj.02/VC
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Pensionärerna Nina (Barbara Sukowa) och Madeleine (Martine Chevallier) har varit hemligt förälskade i årtionden. Omgivningen, inklusive Madeleines vuxna barn, tror att de bara är vänner som båda råkar bo i våningarna högst upp i huset. De kommer och går mellan sina lägenheter och delar ömt vardagens små ögonblick med varandra. Ända tills den dag då deras relation vänds upp och ner av en oväntad händelse som får Madeleines dotter att sakta inse sanningen. Vi två fick fyror i betyg av både Dagens Nyheter och Sydsvenskan. Annika Gustafsson, filmkritiker på den senare skriver: "En glimrande skildring av kampen för varje individs rätt att älska den hon vill, oberoende av kön.".
265680
E-film:Sabotage:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla [distributör]
Biografföreståndaren Verloc (Oscar Homolka) beter sig märkligt och hans fru misstänker att han döljer något för henne. En dag skickar han iväg sin frus bror med ett paket som ska levereras till en adress på andra sidan staden. Paketet innehåller en tidsinställd bomb och när pojken blir försenad är katastrofen ett faktum. Fåglarna sjunga klockan 1:45 är en spännande Hitchcock-thriller baserad på Joseph Conrads spionroman The secret agent.
265681
E-film:Once were brothers - Robbie Robertson and The Band:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Ibz The Band/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Musikdokumentären Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band berättar historien om hur den unge kanadensaren Robbie Robertson tillsammans med ett gäng musiker kom att bilda gruppen The Band och med det skapa ett helt nytt sound. Genom att kombinera americana och folkmusik med rock, jazz och country hittade The Band en stil som placerade dem i centrum av den amerikanska musikscenen under 1960- och 1970-talet där de bland annat samarbetade med Bob Dylan. I dokumentären medverkar storheter som Bruce Springsteen, Eric Clapton, Van Morrison och Martin Scorsese, som gjorde den uppmärksammade dokumentären The Last Waltz om bandets sista konsert i San Fransisco 1976.
265682
E-film:Feels good man:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Oe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
När serietecknaren Matt Furie skapade karaktären Pepe the Frog kunde han inte föreställa sig vad det skulle leda till. Pepe var en av fyra karaktärer i serien Boy's Club om ett gäng unga slöfockar som delade lägenhet efter sin tid på högskolan. Serien blev populär på internet och snart började Pepe the Frogs ansikte dyka upp i memes. Men det som började som enstaka, harmlösa skämt växte till något helt annat när extremhögern i USA började använda sig av Pepe för att sprida hat. Till sin förfäran ser Furie sin karaktär tas ifrån honom och användas till något han inte alls står bakom. Dokumentären visar Furies kamp för att få tillbaka kontrollen över sin skapelse.
265683
E-film:Wanda:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Efter att ha kommit sent till domstolsförhandlingarna om skilsmässan från sin make förlorar den avtrubbade och apatiska Wanda vårdnaden om barnen och beger sig planlöst ut på en resa genom rostbältets Pennsylvania. Utan arbete eller egen bostad är hon helt utlämnad i händerna på de män hon möter, och när hon träffar rånaren Norman Dennis följer hon med honom trots att han behandlar henne illa både psykiskt och fysiskt. Barbara Loden, som skrivit och regisserad filmen, gör huvudrollen i denna independentfilm som kom att hyllas på Internationella filmfestivalen i Venedig där den utsågs till bästa utländska film 1970.
265684
E-film:Fahrenheit 11/9:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Kqa/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Den välkände politiska provokatören Michael Moore är tillbaka för att ännu en gång skärskåda det amerikanska samhället och det politiska klimat som råder i dagens USA. Frågan han ställer sig den här gången är hur det kunde komma sig att republikanen Donald Trump mot alla odds vann presidentvalet över den på förhand segertippade demokraten Hillary Clinton, och hur landet nu ska gå vidare från den polariserade och hätska politiska retorik som råder, där klyfterna mellan klass, kön och etnicitet tycks större än på mycket länge. Michael Moore belönades med en Oscar för sin dokumentär Bowling for Columbine 2002 och tilldelades även Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes 2004 för filmen Fahrenheit 9/11.
265685
E-film:True story of the Kelly Gang:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
True story of the Kelly Gang utspelas i 1870-talets Australien och följer stråtrövaren Ned Kelly och hans gäng, som gör vad de kan för att hålla lagens långa arm på avstånd. George MacKay (Captain Fantastic) gör huvudrollen som Kelly. Filmen baseras på Peter Careys roman med samma namn och fick mycket god respons på Torontos filmfestival 2019. Manuset är skrivet av Shaun Grant (Mindhunter, Berlin Syndrome), medan Justin Kurzel har skött regiarbetet.
265178
E-film:Lyckligare kan ingen vara:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska, Finska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
En romantisk komedi om fem par i olika åldrar och deras sökande efter kärlek. Taxichauffören Roberts äktenskap har stagnerat. När han får en körning åt en gammal flamma blir valet svårt. Ska han stanna hos sin fru eller kasta sig ut i det okända och ge en relation med exet, som numera är filmstjärna i New York, en chans? Argsinte pensionären Ulf träffar hunddagisägaren Claudia i parken och blir kär. Barnmorskan Maria försöker vinna körskolläraren Rickards hjärta genom att låtsas att hon saknar körkort och måste ta lektioner på hans trafikskola.
265177
E-film:In search of greatness:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Rb/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Vad är det som krävs för att inte bara bli bäst, utan banbrytande inom sitt område? Dokumentärfilmen In Search of Greatness tittar närmare på en rad stora atleters liv, karriär och personlighet i ett försök att identifiera vad det är som gör dem exceptionella. Filmskaparen Gabe Polsky (Red Army, Red Penguins) intervjuar Wayne Gretzky (ishockey), Pelé (fotboll) och Jerry Rice (amerikansk fotboll) men klipper även in tidigare intervjuer och arkivfilm med Muhammad Ali, Roger Federer, Venus och Serena Williams och Michael Jordan.
265176
E-film:The curse of Audrey Earnshaw:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
I ett avskilt, djupt troende samhälle, drabbas invånarna av plötslig olycka. Dåliga skördar, boskap blir sjuka och dör, och utan kontakt med omvärlden är det katastrof för den lilla byn. Men en kvinna undviker tragedin, och snart anklagas hon för häxkraft av hela bygden. Kvinnans hemlighet är att hon hållit sin dotter undangömd sen födseln, och att det är hon som ligger bakom byns förbannelse.

Språk