Film

Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

263671
E-film:The Sisters brothers:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Det är 1851 och lönnmördarna Eli och Charlie Sisters är vida kända för sin iskyla och sin skjutgladhet. Det är inte alltid så noga om rätt person dör när brödraparet är i farten. Men åldern börjar ta ut sin rätt: Eli, den tillbakadragne storebrodern, vill öppna gårdsbutik istället för att mörda, medan lillebror Charlie sjunker allt djupare ner i sin alkoholism. Men innan de kan dra sig tillbaka måste de avsluta ett sista uppdrag åt sin chef Commodore. Filmen är baserad på Patrick DeWitts roman Bröderna Sisters.
263672
E-film:Helan & Halvan:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Efter en lång rad succéer börjar komikerduon Helan och Halvans stjärna att dala. För att skaka liv i karriären igen ger de sig ut på teaterturné i efterkrigstidens Storbritannien, en turné som kommer att bli deras sista. I rollerna som Stan Laurel och Oliver Hardy, som Helan och Halvan egentligen hette, ser vi Steve Coogan och John C. Reilly. Den sistnämnde nominerades till en Golden Globe för sin skådespelarinsats.
263674
E-film:Hodjas flygande matta:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: uHc/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Animerad familjefilm baserad på Ole Lund Kirkegaards bok. Hodja bor tillsammans med sina föräldrar i den lilla staden Pjort där alla känner alla. Hans pappa vill att han ska ta över familjens skrädderi men Hodja har större planer än så, han vill se sig om i världen tillsammans med sin get Raja. När en granne låter honom låna en flygande matta ser Hodja sin chans och beger sig utan lov till den farliga huvudstaden. Där träffar han flickan Smaragd och blir bestulen på mattan. För att få tillbaka den måste vännerna ta sig in i den onde sultanens palats. För de svenska rösterna står bland annat Linus Wahlgren, Sharon Dyall och Göran Gillinger.
263673
E-film:Arctic:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Mads Mikkelsen spelar en ensam överlevande efter att han kraschlandat i ödemarken nära Nordpolen. Han lyckas överleva i skydd av vraket efter sitt plan genom en daglig rutin av fiske, nödanrop och snöröjning. En dag drar en storm in över platsen och med den en helikopter. Just som han tror att räddningen är nära störtar den, och i resterna hittar han en svårt skadad kvinna som behöver vård. Han står nu inför ett svårt beslut - att stanna kvar på den relativt trygga boplats han skapat och vänta, eller att ta risken och ge sig ut på en livsfarlig vandring i sökande efter hjälp.
263670
E-film:Nostalgia:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Italienska, Ryska, Svenska, Finska
Hylla: Hi.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla [distributör]
Den ryska poeten Andrei Gorchakov reser runt i Italien tillsammans med sin tolk Eugenia för att hitta inspiration i fotstegen efter en rysk 1800-talskompositör. I en liten by träffar de på en djupt religiös man som alla säger är galen efter att han låst in sin familj i sitt hus i sju år för att skydda dem från ondska. Men Andrei blir nyfiken på hans starka tro och genom samtal med honom börjar Andrei se på sitt eget liv med nya ögon. Nostalgia är trefaldig vinnare vid filmfestivalen i Cannes och ett utforskande av regissörens eget komplexa förhållande till sitt hemland Ryssland.
263136
E-film:Palo Alto:2018 E-film
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Gia Coppolas debutfilm Palo Alto är baserad på James Francos novellsamling med samma titel. Filmen handlar om high school-eleverna Teddy (Jack Kilmer), April (Emma Roberts), Fred (Nat Wolff från Förr eller senare exploderar jag) och Emily (Zoe Levin) som alla är på jakt efter något att göra i Palo Altos tråkiga förortsmiljö. April är vilsen och dras mellan en attraktion till sin äldre fotbollstränare och en oskuldsfull förälskelse i Teddy - en strulig skejtare vars kompis Fred börjar tappa greppet. Den lika vilsna Emily använder istället sex för att få bekräftelse. "Snyggt, välspelat och eggande. Ännu en Coppola har gjort entré i filmens värld och är här för att stanna", skriver Andreas Samuelson i Moviezine.
263139
E-film:Woman:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: Ohj/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Journalisten Anastasia Milkova och dokumentärfilmaren och FN-ambassadören Yann Yann Arthus-Bertrand har tidigare gett ut dokumentären Human och fortsätter nu sitt samarbete. I Woman får vi ta del av 2000 kvinnors unika berättelser. De kommer från 50 olika länder världen över och de har alla en stark berättelse att delge. Essy Klingberg skriver i Nöjesguiden att detta är ". ett feministiskt ställningstagande och en stor filmupplevelse på samma gång." Filmen visar på de orättvisor kvinnor utsätts för över hela världen, men framför allt den inre styrka dessa kvinnor har i kampen att förändra världen trots alla motsättningar.
263141
E-film:Topp 3:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Hc/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
När Anton går sista året på gymnasiet i den lilla norrländska småstaden träffar han David. De förälskar sig i varandra men kommer de kunna skapa en framtid tillsammans när de vill olika saker? Aftonbladets Stefan Hedmark beskriver denna svenska animerade romantiska komedi för vuxna, såhär: "Roligt, träffande, rappt berättat - och snyggt. Animationen ser bedrägligt enkel ut först, med mjuka, runda figurer och glada färger. Men det ligger mycket arbete bakom Topp 3, med läckra färgnyanser, skickligt ljudarbete och en enorm fantasi, i miljöer och hur känslor illustreras". Detta är Sofie Edwardssons regidebut.
263151
E-film:Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: uHce.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Gubben Pettson och hans energiska och busiga katt Findus är tillbaka och den här gången har Findus bestämt sig för att han är stor. Stor nog att flytta ut och bo för sig själv utanför huset. Eftersom Findus har ovanan att hoppa i sin säng tidigt på morgonen och väcka Pettson, tycker Pettson att detta kan vara en bra idé. Han bygger om utedasset till ett eget rum åt Findus, och Findus är eld och lågor över sitt eget mysiga krypin, men snart börjar de båda vännerna sakna varandras sällskap.
263153
E-film:Above suspicion:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Above suspicion är baserad på den sanna historien om en nygift FBI-agent (Jack Huston, American Hustle) som blir stationerad i Kentucky. Där dras han in i en affär med en fattig och utsatt kvinna (Emilia Clarke, Game of Thrones) som blir hans informatör. I honom ser hon en väg bort, men istället blir det en väg mot katastrofen för dem båda. Denna skandal skakade om grundvalarna inom FBI, och slutade med det första mordåtalet någonsin för en FBI-agent. Above suspicion är regisserad av Phillip Noyce som har 1990-talsfilmer som Patrioter (1992), I samlarens spår (1999) och Helgonet (1997) i sin meritförteckning.
263154
E-film:The gentlemen:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Guy Ritchie regisserar och producerar denna återkomst till sina filmrötter. Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam och Michelle Dockery ses i actionthrillern om en engelsk knarkkung, Mickey Pearson, som vill sälja sin lukrativa verksamhet till högstbjudande. Pearson har jobbat sig uppåt i graderna sedan han sålde gräs till rika Oxford-studenter och odlar numera enorma mängder cannabis under mark på diverse aristokraters gods. Nu planerar han att sälja sitt livsverk till en amerikansk miljardär, men den tänkta affären sätter igång en våldsam kedjereaktion, med mord, utpressningar svindel, sluga maktövertaganden, en förödande Youtube-video och ett olyckligt möte med en gris, bland annat. Karolina Fjellborg på Aftonbladet säger att The Gentlemen är "stjärnor på topphumör i rolig gangsterrulle".
262720
E-film:Lolas väg mot havet:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska, Finska
Hylla: Hj.02/VC
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
18-åriga Lola bor på fosterhem efter att hennes far, Philippe, kastat ut henne från sitt hem två år tidigare. Då var Lola fortfarande Lionel, men fadern kan inte acceptera hennes nya identitet. När Lolas mor Catherine dör är både Lola och Philippe måna om att uppfylla hennes sista önskan - att hennes aska ska spridas vid Nordsjön där hon växte upp. De ger sig båda av på resan, ovilliga att befinna sig i samma bil, men fast beslutna om att göra en sista gest för Catherine. Belgiska dramat Lolas väg mot havet nominerades till en César för bästa utländska film 2020.
262725
E-film:Bel Canto:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
En japansk affärsman (Ken Watanabe) håller födelsedagsfest i en villa i ett sydamerikanskt land och den världsberömda operasångerskan Roxanne (Julianne Moore) är inbjuden för att underhålla gästerna. Då störtar en gerillagrupp in och tar alla på tillställningen som gisslan. De kräver att deras kamrater ska släppas fria. Roxannes röst visar sig bli viktig under förhandlingarna. Bel Canto är baserad på Ann Patchetts Orange Prize-belönade roman med samma namn.
262721
E-film:Stieg Larsson - Mannen som lekte med elden:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska, Finska
Hylla: Gcz Larsson, Stieg/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Författaren och journalisten Stieg Larsson har nått oerhörda internationella framgångar med sina Millenniumböcker. I dokumentären Stieg Larsson - mannen som lekte med elden får vi se mer av hans liv vid sidan av författarskapet. Hans kartläggande av högerextremismen i Sverige under 80- och 90-talet, arbetet med att bygga upp tidningen Expo men också hur han använde sitt författarskap för att nå ut med sitt budskap till en bred publik. Dokumentären visar intervjuer och arkivmaterial men även dramatiserade nyinspelningar av händelser som präglade Stieg Larssons liv. Filmen var nominerad till Kristallen för bästa dokumentär 2019.
262744
E-film:Black Sabbath:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Italienska, Svenska
Hylla: Hi.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla [distributör]
I denna klassiska italienska skräckfilmsantologi leder den brittiska skådespelaren Boris Karloff, känd för att ha spelat Frankensteins monster, oss genom tre rysliga berättelser om hämndlystna mord, mystiska fenomen och lömska vampyrer. Filmen fick ett svalt mottagande när den kom, men har senare höjts till kultstatus och hyllats av bland andra Quentin Tarantino och Roger Avary. Det brittiska rockbandet Black Sabbath tog sitt namn från filmens engelska titel.
262742
E-film:Andrei Rublev:2017 E-film
Utgivningsår: 2017
Språk: Ryska, Svenska, Finska
Hylla: Hma.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla [distributör]
1400-talets Ryssland var hårt präglat av inbördes strider, fattigdom och grymhet. Genom olika episoder visas ikonmålaren och munken Andrej Rubljovs (med engelsk stavning Andrei Rublev) liv medan han reser genom det sargade landet i jakt på svar på de stora frågorna och hans egen existens. Filmen tvingades genom omfattande censur när den visades första gången i Sovjetunionen på 1960-talet och kunde först efter flera omklippningar visas för en bredare publik. 1969 prisades filmen i Cannes och har efter det regelbundet dykt upp på listor över världshistoriens bästa filmer.
262743
E-film:Mediterranea:2018 E-film
Utgivningsår: 2018
Språk: Franska, Italienska, Svenska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
De två vännerna Ayiva och Abas från Burkina Faso reser över land och hav för att nå Italien. Tillsammans drömmer de om nya livsmöjligheter, men väl framme byts det skimrande löftet mot svåra utmaningar och en desillusionerad verklighet. Mediterranea är en högaktuell film som varsamt undersöker förhållandet mellan immigranter och det nya landet. Enligt Moviezines Andreas Samuelsson är Mediterranea "en film som får dig att lyssna oavsett hur mycket du kanske vill blunda för den bistra verkligheten som är många flyktingars vardag". Filmen visades vid Stockholms filmfestival där den vann pris i kategorierna Bästa debut, Bästa skådespelare och Teliapriset.
262126
E-film:En natt i Havanna:2018 E-film
Utgivningsår: 2018
Språk: Spanska, Svenska
Hylla: Hk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Skådeplatsen för Lucy Mulloys långfilmsdebut är ett skitigt och skavt, vilt och vibrerande Havanna där skillnaderna mellan turisternas och de bofastas Kuba inte kunde vara större. Huvudpersoner är Lila, Elio och Raul, alla tre spelade av kubanska amatörer. Lila är en pojkflicka som har svårt att passa in i Havannas machokulturella värld. Hon smyger på andra människor. Även på sin älskade tvillingbror Elio och på hans kompis Raul. Raul försöker ta hand om sin mamma som är prostituerad och har aids. Men en dag blir han misstänkt för mordförsök på en turist, som är mammans kund. Saker och ting eskalerar och snart befinner sig de tre ungdomarna på en bräcklig flotte på flykt de 15 milen på öppet hav från Havanna till Miami. Mårten Blomkvist på DN skriver: En natt i Havanna är en sällsynt säker debut, full med färg, atmosfär och liv. Gud vet hur Mulloy lyckats spela in denna mot regimen kritiska film på Havannas gator ... det är ett kärleksbrev skrivet med sorg i hjärtat.".
262128
E-film:Sara med allt sitt vasen:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Gz Lidman, Sara/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
I den här dokumentären får vi en inblick i Sara Lidmans rika och poetiska liv. Flickan från Missenträsk som blev författaren som skapade sig ett språk som inte liknande någon annans. Men vem var hon bakom de politiska sanningarna och recensenternas lovord. Hon gräver i sin egen familjs historia och skriver en romanserie som blottlägger kolonialismen och rovdriften på skogen i hela Norrland. Hon försvarar alltid träden mot gifter och kalhyggen. Och hela livet längtar hon efter kärleken. Aftonbladets Stefan Hedmark skriver att " Intervjuer med andra personer i Sara Lidmans liv, eller profiler som var politiskt aktiva när hon var det, hade kanske bidragit till ett mer fullödigt, utmanande porträtt av henne. Men Gunilla Bresky fångar på ett poetiskt sätt vad som känns som essensen i författarens liv.".
262129
E-film:En vit, vit dag:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Isländska, Svenska
Hylla: Hdc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Två år har gått sedan Ingimundurs högt älskade hustru omkom i en tragisk olycka men han är fortfarande uppslukad av sorg och entledigad från sitt arbete som polischef. När han samlar sig för att gå igenom sin frus saker väcks en misstanke. Ingimundur blir alltmer besatt av att finna sanningen och utsätter ofrånkomligen sig själv och sina närmaste för fara. Filmen har belönats med flera priser, bl.a. på Cannes filmfestival. Sylvia Balac skriver i Aftonbladet att det är: "En vacker och riktigt spännande film, som stegras från lågmält drama till intensiv thriller." I Kulturnyheternas recension lyfter Fredrik Sahlin filmens foto: "Ett egenartat fotografi som sitter kvar i sinnet långt efter det att berättelsen klingat av.
262131
E-film:Serenity:2020 E-film
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Thriller från Steven Knight som uppmärksammades stort för Locke med Tom Hardy 2013. Fiskebåtskaptenen Baker Dill (Oscarsbelönade Matthew McConaughey) lever ett isolerat liv på en ö i Västindien, ständigt ute till havs, gäckad av en tonfisk som tycks omöjlig att fånga. Så dyker hans före detta fru Karen (Anne Hathaway, också hon Oscarsvinnare) upp. Hon är numera olycklig lyxhustru, på flykt från sin våldsamme man, och berättar att både hennes och deras gemensamma sons liv är i fara. Skulle Baker kunna tänka sig att, mot en större summa pengar, få hennes man att råka ut för en "fiskeolycka"? Snart är Baker intrasslad i en historia där inget är vad det ser ut att vara.

Språk