Film

Viddla

Se film kostnadsfritt med ditt bibliotekskort på streamingtjänsten Viddlas webbplats. För att se filmerna loggar du in med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

En bild med texten: Viddla Film! Streama film från biblioteket med ditt lånekort/personnummer 

 

Viddla - En streamingtjänst för film

För att se en film på Viddla.se behöver du ett bibliotekskort med PIN-kod och internetuppkoppling. Du kan låna åtta filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Gör så här för att se en film:

1. Gå in på Viddla.se.
2. Klicka på filmen du vill se och knappen "Spela film".
3. Välj Järfälla bibliotek i listan och fyll i ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod.

Fungerar det inte?

Läs Viddlas FAQ på Viddlas webbplats (vanligt förekommande frågor).

Bra att veta

Järfälla bibliotek kan inte påverka utbudet. För närvarande finns det över 1500 filmer för både barn och vuxna. Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna. Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. En app för Android är under utveckling.

Ett urval av filmerna på viddla.se

316663
E-film:Dödgrävarens hustru:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Somaliska
Hylla: Htca.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets Bio ;Viddla
Khadar Ayderus Ahmeds långfilmsdebut hade premiär på filmfestivalen i Cannes och vann pris för bästa film på African Movie Academy Awards. Handlingen kretsar kring paret Guled och Nasra som lever tillsammans med sin tonåriga son. Då Nasra måste genomgå en akut operation behöver familjen snabbt få tag i pengar till operationen. När Guled tvingas ut på en resa genom öknen för att ta del av sin pappas arv skildras den starka kärleken till Nasra, då han är beredd att göra vad som helst för sin frus överlevnad. [BTJ].
316664
E-film:Three minutes - A lengthening:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska, Polska, Tyska, Jiddisch
Hylla: K.54/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
I denna gripande dokumentärfilm får vi följa invånarna i den polska småstaden Nasielsk genom en hemmagjord videoinspelning filmad år 1938. Filminspelningarna på tre minuter skildrar människornas liv i en judisk småstad innan Förintelsen ägde rum, och är de enda rörliga bilderna som finns kvar av de judiska invånarna i Nasielsk. Genom barnbarn till hemmavideons upphovsman får vi ta del av personliga minnen från denna tid. Helena Bonham Carter gör berättarrösten och leder oss genom denna känslomässigt starka dokumentärfilm. [BTJ].
316659
E-film:Puppy love for Christmas:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla
I filmen Puppy Love for Christmas besöker biståndsarbetaren Annie Black sina föräldrar i barndomshemmet i Vermont över julen. När hon får reda på att det lokala djurhemmet ska stängas ner bestämmer sig Annie för att rädda det tillsammans med sin forna fiende, veterinären Dylan. [BTJ].
316660
E-film:The Christmas setup:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla
Affärsjuristen Hugo lämnar i The Christmas Setup sin hemstad New York för att fira jul med sin mamma Kate. Där ser Kate till att Hugo stöter på sin före detta förälskelse Patrick. Attraktionen är ett faktum, men när Hugo får ett jobberbjudande som innebär en flytt till London ställs han inför ett svårt val. Hur ska han kunna välja mellan kärlek och karriär? [BTJ].
316661
E-film:Mothering sunday:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Det romantiska dramat Mothering Sunday bygger på en roman av Graham Swift och skildrar den omöjliga kärleken mellan den unga husan Jane och mannen hon är förälskad i, Paul. De har haft ett hemligt förhållande i sju år, men nu ska den förmögne Paul gifta sig med en kvinna ur sin egen klass. Innan dess träffas de dock en sista gång. Det blir ett möte som ska komma att sätta prägel på hela Janes liv. [BTJ].
316662
E-film:Esthers orkester:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Den danska filmen Esthers orkester berättar om ett älskande pars upp- och nedgångar, genom parets första och sista dag tillsammans. Thomas har alltid betraktat livet som något att undvika, medan barnboksförfattaren Esther varit den som dirigerat familjeorkestern. Men vardagen vänds en dag upp och ner när Esther dör, och den distraherade Thomas tvingas att ta över stafettpinnen och hitta en ny roll i livet. Huvudrollerna spelas av Annika Aakjær och Johannes Lilleøre, och i rollen som Esthers mamma ser vi Stina Ekblad. [BTJ].
316059
E-film:Kalles födelsedagsäventyr:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Svenska
Hylla: uHc/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets Bio ;Viddla
När kaninen Kalle ska fira sin efterlängtade 5-årsdag blir det inte alls som han har tänkt sig. Hans lillasyster blir sjuk och det är ingen som kan fira Kalles födelsedag. I ren protest rymmer han till sin mormor. Hon bor alldeles i närheten, men för att komma till henne måste Kalle först passera en liten mörk skog. Kalles födelsedagsäventyr är en riktigt mysig familjefilm av regissören Michael Ekblad. [BTJ].
316062
E-film:Leva på hoppet:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Norska, Svenska
Hylla: Hdb.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla
Leva på Hoppet skildrar hur en kärleksrelation kan påverkas av vetskapen om att en av dem snart kommer att dö. Dagen innan julafton får Anja det livsomvälvande beskedet att hon bara har tre månader kvar att leva till följd av en cancerdiagnos. Under juldagarna får Anja nya perspektiv på både relationen till sin man Tomas och resten av sin tillvaro. Hon brottas även med tveksamheten till om hon ska förstöra julen genom att berätta om beskedet för sin familj. Ett prisbelönt drama om sorg och hopp som är inspirerat av regissören Maria Sødahls egna upplevelser. [BTJ].
316063
E-film:Hopper och jakten på mörkrets hamster:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Svenska
Hylla: uHce/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Följ med Hopper i jakten på den försvunna Mörkrets hamster i detta animerade äventyr för hela familjen! Hopper är en korsning av en kyckling och en hare, som när han var liten adopterades av upptäcktsresanden kung Arthur. Fast han är erkänt klumpig har Hopper alltid drömt om att bli en stor äventyrare, och när kungen hotas av sin ondsinte bror som vill ta över tronen är det äntligen dags för Hopper att utföra hjältedåd. Hopper har alltid skämts för att han ser annorlunda ut, nu lär han sig att det kan vara en tillgång för en hjälte att vara alldeles unik. [BTJ].
316064
E-film:Paris 13:e arrondissement:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Den franska dramakomedin Paris 13:e arrondissement utspelar sig i stadsdelen Les Olympiades i Paris och handlar om några unga människors sökande efter kärlek, vänskap och bekräftelse. Det är Émilie som träffar den nyinflyttade Camille som i sin tur attraheras av Nora som själv lockas av den mystiska Amber. Filmen är baserad på berättelser av serietecknaren Adrian Tomine. [BTJ].
316065
E-film:Mellan två världar:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla
Författaren Marianne Winckler (Juliette Binoche) från Paris börjar arbeta som städerska i norra delen av Frankrike för att göra research till sin kommande bok. I sin nya roll lär hon känna nya människor och får genom dem lära sig mer om hur det är att leva i ekonomisk otrygghet och utanförskap. Marianne får också uppleva den starka gemenskapen och solidariteten i sitt nya sammanhang och tillsammans med sina nyfunna vänner. Mellan två världar är Emmanuel Carrères andra film som regissör. [BTJ].
316066
E-film:The seventeen:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Spanska
Hylla: Ohj/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets Bio ;Viddla
En av världens strängaste anti-abortlagar råder i El-Salvador där även missfall rubriceras som mord. Detta drabbade Teodora Vasquez som efter att ha fallit ihop på jobbet när hon var gravid i nionde månaden anklagades för att ha dödat sitt barn, och dömdes till ett trettioårigt fängelsestraff. Dokumentären The seventeen (även Fly so far) följer Teodora och hennes sjutton medsystrar i fängelset i deras kamp för att återfå friheten. [BTJ].
315776
E-film:Matklubben:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla
En dansk feelgood-komedi om vänskap, kärlek och att hitta tillbaka till livsglädjen. När Marie blir lämnad av sin man på julafton reser hon till Italien med sina barndomsvänner för att gå en kurs i matlagning. Tillsammans upptäcker de tre vännerna hur livet som singlar i 70-årsåldern fortfarande är fyllt av överraskningar och hur de, trots sina olikheter, kan dela en livslång vänskap. En annorlunda julfilm för den som vill drömma sig bort till ett varmt och romantiskt Italien.
315777
E-film:I see you:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla
När en 12-årig pojke försvinner visar det sig att fallet liknar flera försvinnanden som tidigare inträffat. Samtidigt som utredningen tar oväntade vändningar kämpar huvudutredaren med sitt äktenskap då hans fru är på väg att tappa verklighetsuppfattningen efter en otrohetsaffär. När sonen i familjen utsätts för en stor fara som orsakas av en mystisk närvaro i deras hus uppdagas hushållets ondskefulla hemligheter. En spännande thriller som kretsar kring en familj i upplösning. [BTJ].
315778
E-film:Charming the hearts of men:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Level K ;Viddla
Det verklighetsbaserade, romantiska dramat Charming the hearts of men utspelar sig i den amerikanska Södern i början av 1960-talet. Den världsvana Grace Gordon återvänder till sin hemstad och upptäcker att hennes möjligheter som kvinna är begränsade - diskriminering råder det dock inte brist på. Med hjälp av en vän som är kongressledamot sätter hon sig för att förändra lagstiftningen för att skapa möjligheter och skydd som aldrig tidigare erbjudits kvinnor. [BTJ].
315779
E-film:Arthur Rambo:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
I den franska dramafilmen Exposed (Arthur Rambo) kretsar handlingen kring den unge författaren Karim D. Han är det nya stjärnskottet som blivit medias gunstling efter succén med sin senaste roman. Men frågorna hopar sig när hatiska meddelanden han skrivit på sociala medier under sin tonårstid dras fram i ljuset. Vem är egentligen Karim D - och hans alias Arthur Rambo? [BTJ].
315780
E-film:Miss Viborg:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
I en liten dansk stad möter vi 61-åriga Solvej och 17-åringen, Kate. Den före detta skönhetsdrottningen Solvej är förtidspensionär och lever ett isolerat liv där hon drygar ut sin pension genom försäljning av receptbelagda läkemedel tills hon blir vän med grannens tonårsdotter. Deras möte är inledningen på en osannolik vänskap och hos huvudpersonerna väcks hoppet om ett annat liv i filmen Miss Viborg. [BTJ].
315781
E-film:X:2022 E-film
X
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla
Ett filmteam hyr in sig på en avlägsen gård i Texas för att ostört kunna spela in en vuxenfilm som de hoppas ska göra dem både rika och berömda. Stripporna Maxine (Mia Goth) och Bobby-Lynne (Brittany Snow) ska agera framför kameran tillsammans med Bobby-Lynnes pojkvän Jackson (Scott Mescudi/Kid Cudi). Maxines pojkvän, producenten Wayne (Martin Henderson), peppar teamet med visioner av deras förmodat fantastiska framtid i porrfilmsbranschen. Regissören R. J. (Owen Campbell) är en känslig själ som dyrkar avant garde-film och hävdar att porr absolut kan vara konst. Det äldre paret filmteamet hyr huset av visar sig ha en egen agenda och börjar snart terrorisera sina hyresgäster, som istället för att slutföra filmen måste slåss för sina liv. [BTJ].
315012
E-film:Enemies of the State:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Oeq/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Nonstop ;Viddla
Sonia Kennebecks dokumentär Enemies of the state handlar om hackern Matt DeHart som av CIA och den amerikanska staten anklagades för hemska sexualbrott. Själv hävdade han att han utsatts för en komplott och vedergällning för att ha kommit över konfidentiella dokument komprometterande för CIA. Dokumentären skildrar härvan av konspirationer, hemligheter, lögner och ursäkter när en familj plötsligt utses till statens fiender. [BTJ].
315009
E-film:Deathcember:2021 E-film
Utgivningsår: 2021
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Glöm adventskalendrar med förväntansfulla barn och trinda och snälla tomtar. I Deathcember får du i stället frossa i blod och skräck ända fram till jul. Denna adventskalender innehåller 24 kortfilmer, den ena mer fasansfull än den andre, men också med en stor dos mörk och skruvad humor.
315010
E-film:Hail to the deadites:2022 E-film
Utgivningsår: 2022
Språk: Engelska
Hylla: Imb/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla
Dokumentären Hail to the Deadites skildrar subkulturen som har uppstått kring den kultförklarade skräckfilmsserien The Evil Dead. Genom intervjuer med fans och medverkande från originalfilmerna ges en unik inblick i hur subkulturer och fandom kring kulturfenomen kan uppstå. [BTJ].

Språk