Nytt bibliotek i BAS Barkarby

Biblioteket i Bas Barkarby

Det nya biblioteket i Bas Barkarby är öppet måndag-lördag varje vecka. Barkarby bibliotek har nu öppet med personal två gånger i veckan. Övrig tid kommer du in med Meröppet.

Barndelen av biblioteksrummet. Böcker står i trågar och utanför fönstret syns Barkarbystaden.

Biblioteket i Bas Barkarby

I det nya biblioteket i Bas Barkarby vill vi skapa en attraktiv mötesplats med inspirerande läsning och livslångt lärande. Här kan människor träffas, utveckla sina digitala kunskaper och inspireras.

Biblioteket som ligger centralt i Barkarby har två våningar. På första våningen finns bland annat barnavdelningen med sagorum. På den övre våningen finns en tyst avdelning, skönlitteratur för vuxna, böcker för unga, tidningshörna och studierum. Samt en stor föreläsningssal där vi bland annat kommer anordna kurser för dig som tillsammans med andra vill lära dig mer om digital teknik.

På biblioteket i Bas Barkarby har du tillgång till fritt Internet, datorer, surfplattor och utskriftsmöjligheter. På plats kan du delta i olika aktiviteter som bokcirklar, sagostunder, högläsning och möjlighet att prova olika digitala verktyg för kommunikation och skapande. Biblioteket har en seniorprofil, vilket innebär att vi kommer att ha lite extra verksamhet för dig som är senior. Vi kommer även att satsa på uppsökande verksamhet som att komma hem med böcker till dig som inte har möjlighet att besöka oss.

• Måndag 11-19
  • Tisdag 11-17
  • Onsdag 11-17
  • Torsdag 11-19
  • Fredag 11-17
  • Lördag 11-16
  • Söndag Stängt

Hitta hit

Adressen är: Bällstaågatan 18, 177 45 Järfälla (Barkarbystaden).

Bas Barkarby ligger intill E18 i Barkarby. Från Barkarby station tar det cirka 10 minuter att gå till Bas. Från Stora Torget (torget med drakarna) i Barkarbystaden kan du ta bussen till Enköpingsvägen. Om du går du tar det cirka 8 minuter. Framöver kommer du att kunna ta dig hit med en kort promenad från tunnelbana och genom ingången direkt från Veddestabron.

Biblioteket i Bas Barkarby på Instagram

Följ biblioteket i Bas Barkarby på Instagram för aktuella uppdateringar från det nya biblioteket.

Järfälla kommun i Bas Barkarby

Du hittar flera av kommunens verksamheter i Bas Barkarby, som en konsthall, gymnasiet och kulturskolan. Se alla kommunens verksamheter i Bas Barkarby.

Barkarby bibliotek

Från måndag 4 april gäller dessa öppettider för Barkarby bibliotek:

• Tisdag 12-16.
  • Fredag 12-16.

Meröppet är igång måndag-torsdag klockan 7-19, fredag-söndag klockan 7-17. Läs mer om Meröppet.

Vi planerar för att Barkarby biblioteks verksamhet kommer att flytta till Bas Barkarbys bibliotek med slutdatum våren 2024. Under våren 2022 kommer Barkarby bibliotek att få ändrade öppettider. Du kommer att kunna låna och lämna böcker samt läsa dagstidningar på biblioteket i Barkarby.

Varför flyttar Herresta och Barkarby biblioteks verksamheter till Bas Barkarby?

Herresta bibliotek var ett litet bibliotek som låg i Herrestaskolan och stängde i oktober 2021. Lokalytan var cirka 250 kvm och biblioteket har nu vuxit ur sina lokaler. Biblioteket i Barkarby har sedan 3-4 år tappat besökare och det är färre lån än tidigare. Genom flytten till Bas kan vi erbjuda ett större bibliotek med generösa öppettider och mer aktiviteter. Närheten till kollektivtrafik, tätortscentrum, skolor och arbetsplatser gör att platsen blir relevant för många och enkel att ta sig till på sikt. Förutom biblioteket finns även bland annat konsthall, kulturscen, gymnasium, företagskontor och restaurang i Bas Barkarby.

Vad tycker Järfällabor

Flera av er har under planeringsarbetet varit med i workshops, samtal och andra aktiviteter för att berätta om vad som är viktigt för er på biblioteket. På sidan Vad tycker Järfällabor kan du läsa mer om vad andra tycker. Nu vill vi veta vilken typ av verksamhet du önskar delta i på biblioteket i Bas Barkarby. Skicka in ditt förslag i formuläret på den här sidan.

Vad vill du göra på biblioteket i Bas Barkarby?

Vi vill veta vilka program och aktiviteter du vill delta i på biblioteket i Bas Barkarby? Skicka in dina idéer och förslag, vi tar upp alla inkomna förslag på planeringsdagar. Vi tittar då på vad antal som önskat samma sak, budget, och vilka förslag som är görbara. Tack för att du bidrar!