Bra att veta

Om biblioteksbesök, bibliotekskort, boklån för skolor och förskolor.

Vill ni besöka oss med förskolegruppen? Kontakta ditt närmsta bibliotek så att vi kan hjälpa på bästa sätt inför besöket.

Skolklasser är välkomna till biblioteket för att låna böcker. Besöket måste förbokas och lärarkort ska användas. Kontakta ditt närmsta bibliotek för att boka ett besök.

 

Förskolor kan få ett bibliotekskort. Lånetiden är 6 veckor. Kontakta ditt närmsta bibliotek för att skaffa ett bibliotekskort.

Skolklasser kan låna böcker. Lärare på skolor i Järfälla kan få lärarkort där böcker som ska användas i klassrummet lånas. Skolans rektor måste intyga att skolan ersätter medier som tappas bort eller skadas. Skriv ut och fyll i blankett för lärarkort (PDF) eller hämta den på biblioteket.

Kallhälls bibliotek erbjuder förskolor att skaffa meröppet-behörighet för att kunna besöka biblioteket utanför ordinarie (bemannade) öppettider. Meröppet betyder att ni får använda biblioteket under angivna tider men det finns ingen personal på plats. För att få denna behörighet behöver ni kontakta bibliotekspersonalen. Det går även bra att boka in ett besök med personal på plats. Mejla kallhall.bibliotek@jarfalla.se för frågor och bokning.

En gång per termin skickar biblioteket ett nyhetsbrev till förskolornas rektorer och pedagoger i Järfälla kommun. Nyhetsbrevet innehåller aktuell information från biblioteket och boktips.
Det senaste brevet finns också att läsa här inom kort.

Varje hösttermin bjuder vi in förskolornas pedagoger till en bokfrukost där vi tipsar om bilderböcker som nyligen kommit ut. Efter våra boktips finns det möjlighet att låna med sig böckerna vi tipsat om. Det krävs ingen förberedelse för att delta. Vi bjuder på kaffe/te och vegetarisk macka.


Höstens bokfrukost är torsdag 19 oktober kl. 08.30 - 10.00.
På biblioteket i Bas Barkarby (Bällstaågatan 18) Sista anmälningsdag är den 20 september.


Frågor och bokning kontakta: kristina.persson.dahlstrand@jarfalla.se

Språk